Донација опреме и софтвера компаније Mitsubishi Electric


07.10.2019. - 11:29

Као резултат сарадње са компанијом Mitsubishi Electric студентима Факултета техничких наука обезбеђена је најсавременија опрема за лабораторијске вежбе уз помоћ које ће стицати знања из области управљања техничким системима и управљања кретањем.

Ова донација компаније Mitsubishi Electric подразумева елементе којима се саставља осам дидактичких сетова, а сваки сет има PLC (Programmable Logic Controllers), DC и AC мотор, сензоре положаја и Human-Machine Interface (HMI). Поред тога, укључен је и програмски пакет WSCAD за пројектовање електричних, електропнеуматских и електрохидрауличких шема.

Поред тога, за наше запослене организована је и обука за коришћење опреме и сензора. „Опрема је, пре свега, намењена студентима Мехатронике, Индустријског инжењерства и Биомедицинског инжењерства, а предности њене употребе су многобројне. Она може да се користи у лабораторијским условима, али је, исто тако, и преносива што нам омогућава да је користимо на било којој другој локацији, у складу са потребама и датим условима“ – наводи проф. др Стеван Станковски и додаје да је већ припремљен значајни број задатака за студенте чијим решавањем ће развијати одговарајуће вештине које ће им омогућити да се лако прилагоде реалним индустријским условима која их очекују у будућем пословном окружењу.
 

  • Није могуће приказати слику.