Потписан Споразум о сарадњи са најбољим факултетом у Кини


31.10.2019. - 09:27 

Представници Факултета за менаџмент Сијан Ђаотонг Универзитета, који је проглашен најбољим у Кини, посетили су Факултет техничких наука у циљу озваничења сарадње између ове две институције која ће резултирати формирањем заједничког МБА студијског програма.

Факултет техничких наука је у октобру 2019. године имао прилику да угости проф. др Фенг Генгџонга, декана Факултета за менаџмент Сијан Ђаотонг Универзитета, као и уваженог госта са истог факултета, проф. др Ченгли Шуа.  

Резултат ове посете био је Споразум о сарадњи два факултета који је потписао проф. др Раде Дорословачки, декан Факултета техничких наука и проф. др Фенг Генџонг, декан Факултета за менаџмент, а чијем потписивању су присуствовали проф. Ченгли Шу, као и проф. др Бојан Лалић, директор Департмана за индустријско инжењерство и менаџмент.

Декан, проф. Дорословачки истакао је да Споразум, као и пратећи документи, омогућавају формирање заједничког МБА студијског програма  намењеног свим запосленима у привреди, а поготово садашњим и будућим запосленима у кинеским компанијама у Србији, као и кинеским компанијама које желе да уђу на српско тржиште. „Узимајући у обзир све интензивнију сарадњу кинеске и српске привреде, очекује се да ће владати велико интересовање за заједнички МБА студијски програм“ - нагласио је проф. Дорословачки.

Проф. Лалић је истакао велико задовољство јер је ово велики помак за МБА студије. Потписивању Споразума о сарадњи претходило је предавање нашег уваженог госта проф. др Ченгли Шуа на тему „Иновације пословног модела у Кини“, коме су, у просторијама Привредне коморе Војводине, присуствовали студенти МБА студија, докторских студија, предузетници, као и запослени на Факултету. „Проф. Шу је, иначе, докторирао у Чикагу на Универзитету Илиноис и радио је као саветник у кинеској Влади, професор на техничком универзитету у Квинсленду, Аустралија, као и у компанији са листе Fortune500. Факултет за менаџмент Сијан Ђаотонг Универзитет је проглашен најбољим у Кини, а Сијан Ђаотонг Универзитет је члан Ц9 лиге која обухвата девет најбољих универзитета у Кини који постижу изванредне резултате на светском нивоу“ - истакао је проф. Лалић.
 

  • Није могуће приказати слику.
  • Није могуће приказати слику.
  • Није могуће приказати слику.