ТРЕНД 2020 – Иновације у модерном образовању


18.11.2019. - 11:23 

Поштовани учесници скупа ТРЕНД, обавештавамо Вас да ће XXVI Скуп ТРЕНДОВИ РАЗВОЈА: “ИНОВАЦИЈЕ У МОДЕРНОМ ОБРАЗОВАЊУ", отворити господин Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, 16.02.2020. године у 17 часова у конгресном центру, хотела "Краљеви Чардаци Спа".

Циљ скупа ТРЕНД 2020 је расправа о актуелним проблемима високог образовања, а посебно о питањима иновација у модерном образовању. Биће представљен поглед у наредни период развоја на бази нових технологија учења као могућностима за побољшање квалитета наставе и материјалног положаја наставног и ненаставног особља. Представиће се и реферати везани за примену иновација, трансфера know-how у привреду, реализације патентних права, техничких решења, и сл. Разматраће се положај истраживања и науке на факултетима у светлу новог вишегодишњег циклуса научних пројеката. Дискутоваће се процеси интернационализације универзитета, мобилности студената и професора кроз Еразмус+, Билатералне и друге пројекте. Очекују се и доприноси у области примене најновијих дигиталних технологија у настави, учењу на даљину, употребу смарт технологија и бриге о енергетској ефикасности и одрживом развоју са примерима примене на факултетима у Србији. На крају, скуп ће донети своје закључке, које ће доставити свим релевантним институцијама.

На овај начин, сада већ брендиран и опшет познат као ТРЕНД 2020, скуп Трендови развоја наставља дугу традицију окупљања универзитетских и других представника високог образовања. Скуп је стекао високи реноме, а његов рад и закључци заокупљају пажњу јавности.

Теме скупа ТРЕНД 2020
Тема 1: ИНОВАЦИЈЕ У МОДЕРНОМ ОБРАЗОВАЊУ (Иновативне методе учења, Технологија у служби знања, Софтверске платформе и алати у образовању...)
Тема 2: ИНОВАЦИЈЕ КАО ПОЛУГА ПРИВРЕДНОГ РАЗВОЈА (Патентна права на факултетима, Иновациони пројекти, Дигитални алати...)
Тема 3: АКРЕДИТАЦИЈА (Нови циклус акредитације, Стандарди за акредитацију, Агенција за акредитацију...)
Тема 4: ПОЛОЖАЈ НАУКЕ (Фонд за науку, Пројекти у 2020., Међународни пројекти, Рангирање...)
Тема 5: ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЈА УНИВЕРЗИТЕТА (Ерасмус+, Пројекти мобилност, Регионалне студије...)

Рокови
Рок за пријаву рада (абстракт - маx 2 стране): 10.01.2020.
Рок за достављање рада (маx 4 стране): 20.01.2020.
Програм скупа ТРЕНД 2020: 05.02.2020.

Резервација смештаја
Резервацију смештаја у хотелу „Краљеви чардаци Спа“ на Копаонику треба урадити независно од доставе рада на телефон 021/485-25-57 - Љубинка Герић или на e-mail адресу: buba@uns.ac.rs

ТРЕНД 2020 ће се одржати од 16. до 19. фебруара 2020. године на Копаонику, у хотелу “Краљеви чардаци СПА”.

Више информација можете пронаћи на Интернет страници скупа Тренд 2020.