ФТН домаћин престижне светске конференције APMS2020


08.12.2019. - 11:24 

Департман за индустријско инжењерство и менаџмент ФТН-а домаћин је престижне и светске конференције „Advances in Production Management Systems (APMS2020)“ која ће од 30. августа до 3. септембра 2020. окупити у Новом Саду врхунске и водеће међународне стручњаке из академске заједнице, индустрије и државне управе из области производних система и иновација како би разговарали о актуелним глобалним изазовима паметне производње, операционог менаџмента, управљања ланцима снабдевања и Индустрије 4.0.

Тема конференције је: “The path to digital transformation and innovation of production management systems”. Конференција се састоји од више сесија на којима ће бити презентовани оригинални академски резултати који имају значајан утицај, а који ће бити објављени у Springer Series ACIT и индексирани на SCOPUS и Web of Science.

Говориће светски познати лидери из индустријских система који ће изнети своје гледиште на актуелне изазове у управљању производњом, иновацијама и дигиталној трансформацији. Одабрани радови са конференције ће имати могућност публиковања у часописима индексираних у Web of Science као што су: Production Planning & Control (PPC), Interantional Journal of Production Research (IJPR), i u International Journal of Industrial Engineering: Theory, Applications and Practice.

Програм укључује презентације и дискусије о рецензираним радовима, уз предавања по позиву. Програмом је обухваћена и докторска радионица која младим истраживачима пружа могућност да представе предлоге истраживања (30. августа), специјалне сесије (31. августа - 2. септембра) и посете локалним предузећима (3. септембра).

Партнери конференције су: Машински факултет Универзитета у Београду и Туристичка организација Новог Сада. Главни уредник конференције је проф. др Бојан Лалић, почасни уредник је проф. др Драгутин Зеленовић, а организатор је IFIP радна група 5.7.

Више информација на САЈТУ КОНФЕРЕНЦИЈЕ.