Конкурс Фонда за младе таленте РС за стипендирање најбољих студената


13.01.2020. - 08:57

Министарство омладине и спорта расписало је Конкурс за стипендирање до 950 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 460 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија, за школску 2019/20. годину.

Конкурс је намењен студентима завршне године основних и мастер академских студија на високошколским установама чији је оснивач Република Србија.

Услови које кандидати треба да испуњавају су:
- да су држављани Републике Србије или да имају статус избеглице;
- да имају пребивалиште у Републици Србији, односно боравиште – за лица која имају статус избеглице;
- да су у школској години за коју се конкурс расписује уписани у завршну годину основних академских студија или мастер академских студија факултета и универзитета чији је оснивач Република Србија;
- за студенте завршних година основних академских студија академских студија да им је просечна оцена најмање 8,50 у току претходних година студија, а за студенте мастер академских студија да им је просечна оцена најмање 8,50 са основних академских студија;
- да су положили све испите са свих претходних година студија;
- да нису навршили 25 година живота – за студенте основних академских студија, односно да нису навршили 27 година живота – за студенте мастер академских студија.

Текст конкурса, модел пријаве, изјаву о сагласности за прибављање података, пример овлашћења за потписивање уговора и модел уговора о стипендирању можете преузети ОВДЕ.

Конкурс је отворен до 24. јануара 2020. године.