Обавештење за студенте ФТН-а у вези са УНС налогом


17.03.2020. - 11:48 

У циљу што ефикаснијег отварања УНС налога свим студентима Факултета техничких наука који исти немају, у наредном периоду ће се вршити њихово АУТОМАТСКО креирање. Са тим у вези, Универзитет у Новом Саду више не врши отварање појединачних студентских УНС налога од 16.03.2020. у 12:00 часова и студенте молимо да ништа самостално не извршавају по овом питању.

Начин на који ће се спроводити аутоматско креирање УНС налога:

- Сваки студент ће добити свој лични активациони линк.
- Студенти ће стандардним комуникационим каналима (SMS/Viber порука) од Студентске службе Факултета добити активационе линкове за постављање лозинке и активацију УНС налога.
- Након активације налога студент ће моћи да приступи SOVA платформи.
- Како бисте осигурали добијање активационог линка, МОЛИМО ВАС ДА АЖУРИРАТЕ ВАШЕ БРОЈЕВЕ МОБИЛНИХ ТЕЛЕФОНА У СТУДЕНТСКОМ WEB СЕРВИСУ, УКОЛИКО ТО НИСТЕ ДО САДА УРАДИЛИ.
- Испорука активационих линкова ће започети почетком следеће недеље. Молимо вас за стрпљење.

Студенти који имају активан УНС налог, а заборавили су своју лозинку или им је налог неактиван и не могу да приступе SOVA платформи, молимо ДА ОД САДА ШАЉУ захтеве Центру за информационе технологије (ЦИТ) УНС-а на следећу e-mail адресу: cit@uns.ac.rs. У захтеву је потребно да студент нагласи своју УНС e-mail адресу и истакне кратак опис проблема (неактиван налог или заборављена лозинка). Уколико је у питању заборављена лозинка, у мејлу је потребно ПРИЛОЖИТИ И УСЛИКАНУ ПРВУ СТРАНИЦУ ИНДЕКСА.

Након приступања платформи, студент је у обавези да се самостално упише на све курсеве које похађа у летњем семстру.