Одржана прва језичка конференција у организацији ФТН-а


21.09.2022. - 11:53 

Факултет техничких наука је 16. и 17. септембра имао велико задовољство да организује 11. Међународну конференцију о значају учења страних језика као језика струке у циљу боље комуникације међу различитим културама.

Ово је прва језичка конференција у организацији ФТН-а.

Конференцију су отворили др Полона Вичич са Факултета за логистику на Универзитету у Марибору у име оснивача конференције, проф. др Дарко Стефановић, продекан за науку и међународну сарадњу на Факултету техничких наука, проф. др Сабина Халупка-Решетар, проректор за међународну сарадњу, проф. др Маријана Дукић Мијатовић, државна секретарка у Министарству просвете, науке и технолошког развоја и доц. др Драгана Гак у име организатора конференције.

Током овог дводневног скупа, окупљени стручњаци, предавачи, професори и студенти из Словеније, Хрватске, Шпаније, Турске, Велике Британије и Србије су размењивали мишљења и идеје о савременим трендовима у настави језика струке, учењу страних језика и значаја познавања културе у успешној комуникацији. Своја искуства са конференције ови практичари језика струке моћи ће да примене у својим учионицама и унапреде наставу страних језика на високошколским установама.
 

  • Није могуће приказати слику.
  • Није могуће приказати слику.