Стручне посете студената Департмана за саобраћај


24.05.2023. - 12:40

У четвртак, 11. маја 2023. године група студената и професора у организацији Департмана за саобраћај, смер Поштански саобраћај и телекомуникације посетила је компанију "Heineken" Србија у Новом Саду.

Том приликом студенти су од Милице Николић, транспорт team leader-а компаније и бивше студенткиње ФТН-а, сазнали нешто више о компанији, њеном развојном путу и о логистичким процесима који се у њој одвијају. Такође, са младим колегама поделила је причу о свом каријерном путу и одговорила на сва питања заинтересованих студента. Представила је и сараднике који су описали своје радно ангажовање у току једног радног дана, и приближили студентима који их то могући послови очекују након завршених студија.

У среду, 17. маја 2023. године студенти Департмана за саобраћај смер Поштански саобраћај и телекомуникације заједно са професорима и асистентима организовали су стручну посету ПТТ музеју и Регионалном поштанско-логистичком центру у Београду. Кустос музеја упознао је студенте са експонатима који сведоче о улози поште и телекомуникација у друштву. У оквиру комплекса Регионалног поштанско-логистичког центра домаћин је био Александар Рендулић, заменик директора РЈ РПЛЦ Београд. Студенти су имали прилику да се кроз интеракцију ближе упознају са савременом технологијом која омогућава аутоматизовану и механизовану прераду писама и пакета. Такође, студентима су представљени модерни транспортни и складишни капацитети који представљају кључ ефикасног управљања процесима снабдевања.  

Стручне посете студената смера Поштански саобраћај и телекомуникације чине један од облик практичне наставе која се реализује на Факултету техничких наука. На овај начин студентима је пружена могућност да своја теоријска знања која стичу на факултету, допуне новим практичним знањима.

 

Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.