Потписан Споразум о научно-истраживачкој и пословно-техничкој сарадњи са Поморским факултетом Котор


04.09.2023. - 13:13 

У понедељак, 4. септембра 2023. године Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду и Поморски факултет Котор Универзитета Црне Горе потписали су Споразум о научно-истраживачкој и пословно-техничкој сарадњи.

Споразум су потписали декан ФТН-а проф. др Срђан Колаковић и декан ПФК-а проф. др Шпиро Ивошевић. Кроз заједнички рад на научно-истраживачким пројектима, развој производа и производних програма, организацију стручних и научних скупова, мобилност студената на свим нивоима студија стварају се могућности за размену знања, искустава и иновација.

Наши студенти ће имати прилику да прошире своје хоризонте и развијају вештине које ће им користити у будућим професионалним каријерама. Осим тога, размена научних ресурса и експертизе допринеће истраживачком раду наших факултета и помоћи нам да остваримо конкретне резултате у разним областима.

Очекујемо да ће ова сарадња донети бројне иновације и могућности за заједницу, као и да ће допринети јачању наших институција као лидера у области техничких и поморских наука.
 

  • Није могуће приказати слику.
  • Није могуће приказати слику.