Финале избора за „Инжењерку године 2024“


29.05.2024. - 09:52 

Проф. др Драгана Бајовић са Департмана за енергетику, електорнику и телекомуникације, Катедра за телекомуникације и обраду сигнала једна је од 10 финалисткиња избора за „Инжењерку године“.

У оквиру иницијативе коју су покренули Привредна комора Србије, компанија Siemens Србија и удружење „Инжењерка године“, изабрано је 10 финалисткиња избора за „Инжењерку године“, а једна од њих у јуну ће бити проглашена инжењерком за 2024. годину. Ова иницијатива је прошле године први пут реализована у Србији са циљем да јавности представе инжењерке из различитих компанија и институција, оне које би својом личношћу и радом могле да буду пример и инспирација младим женама, посебно ученицама средњих школа које се налазе пред избором будућег занимања.

У фокусу  избора је потенцијал кандидаткиња да буду пример и инспирација младим женама приликом одабира будућег занимања. Кључни критеријум у одабиру финалисткиња била је разноликост и намера да се јавности у Србији представи богат спектар различитих инжењерских и образовних профила, каријерних развоја (производња, истраживање и образовање) и додатних фактора као што су: радно искуство, величина организације, регионална заступљеност итд.

Жири који одлучује о томе ко ће понети награду „Инжењерка године“ састављен из четири групе чланова (кандидаткиње међу собом, представници медија, ученици и професори средњих школа, представници организатора и партнера).

Свечано проглашење „Инжењерке године“ биће одржано 4. јуна  у Привредној комори Србије.