Посета ђака из Врбаса, Суботице и Ковачице Департману за производно машинство Факултета техничких наука


14.03.2019. - 12:30 

У четвртак, 07.03.2019. године Факултет техничких наука и Департман за производно машинство посетили су ђаци Средње стручне школе „4 Јули“ из Врбаса, Средње техничке школе „Иван Сарић“ из Суботице и Гимназије „Михајло Пупин“ из Ковачице.
Маркетинг служба Факултета техничких наука је упознала ђаке са студијским програмима факултета, начином полагања пријемног испита, бодовања и уписа на ФТН.
Током посете ђаци су обишли Лабораторије Департмана за производно машинство и упознали се са значајним ресурсима који су на располагању студентима на основним и мастер студијама на студијском програму Производно машинство, међу којима су: шарпијево клатно, 3Д штампач, машина за ињекционо пресовање пластике са роботом за манипулацију и пратећом опремом, CNC флексибилна технолошка ћелија, CNC обрадни центар за глодање/бушење, уређај за мерење вибрација на лежајевима, прототип машине за обраду са паралелном кинематиком, обрадни системи за стругање, глодање, бушење, оштрење и брушење, координатна мерна машина, термовизијска камера, CNC електроерозивна машина за упуштање са пуном електродом и др.
Млади наставници и асистенти са Департмана за производно машинство су кроз приказ опреме и области која се изучава на овом студијском програму, показали њену мултифункционалност и мулдисциплинарност за примену у реалној машинској и аутомобилској индустрији и др.
Поред тога ђаци су упознати са великом потребом привреде за инжењерима производног машинства и огромном могућношћу њиховог запослења, што им гарантује сигурну будућност.

Препоручена литература за спремање пријемног испита за све области на Факултету техничких наука можете пронаћи на линку сајта Факултета.
 

Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.