Predmet: Tehnike prezentacije u scenskom dizajnu (12 - ASO22)


Osnovne informacije

KategorijaStručno-aplikativni
Naučna oblastTeorije i interpretacije geometrijskog prostora u arhitekturi i urbanizmu
MultidisciplinarnaNe
ESPB3
Matične organizacione jedinice predmeta

Departman za arhitekturu i urbanizam
Program predmeta

Program se primenjuje od 01.10.2013..

Osposobljavanje studenata da shvate tehnike i načine interaktivnih komunikacija i medija, njihov razvoj, različite koncepte i da korišćenjem različitih, verbalnih tehnika i kompjuterskih softvera nauče da predstave svoj rad iz oblasti scenske arhitekture, tehnike i dizajna.
Osposobljenost studenata za samostalni i grupni rad na koncipiranju, pripremi i realizaciji prezentacije dela iz oblasti scenske arhitekture, tehnike i dizajna korišćenjem svih raspoloživih medija i tehnika prezentacije.
Uvod i definisanje osnovnih tehnika prezentacija: verbalne, multimedijalne i specijalne. Podela prezentacija: po ciljnim grupama, po nameni, po željenom efektu, po načinu, po primenjenim tehnikama i po medijima odgovarajućim za scenski dizajn. Primena računarske i multimedijske tehnologije u prezentacijama. Posebni tipovi prezentacija (interaktivne prezentacije). Praktična nastava (vežbe) će se izvoditi u kompjuterskoj laboratoriji specijalno opremljenoj softverima za tehnike prezentacije (PowerPoint, Photoshop, Illustrator, InDesign, HTML, Dream-weaver, Flash, Saund Forge, Premiere). Cilj vežbanja je da se studenti obuče kreiranju različitih tipova prezentacija za različite potrebe i medije, u scenskom dizajnu. Studenti će raditi projekate u manjim grupama.
Predavanja u amfiteatru. Konsultacije. Student priprema verbalnu i audio-vizuelnu prezentaciju slobodne teme iz oblasti scenske arhitekture, tehnika i dizajna. Usmena prezentacija ovog rada. Priprema i štampanje postera za prezentaciju. Ocena ispita se formira na osnovu pohađanja predavanja i uspeha verbalne i vizuelne prezentacije i kvaliteta postera.
AutoriNazivGodinaIzdavačJezik
Romanielo, S.Photoshop CS22006Kompjuterska biblioteka, ČačakSrpski jezik
Aleksić, Z.Illustrator CS22006Kompjuterska biblioteka, ČačakSrpski jezik
Aleksić, Z.InDesign CS2005Kompjuterska biblioteka, ČačakSrpski jezik
Desimirović, N.; Ranđelović, M.Web dizajn2005PC. knjiga, BeogradSrpski jezik
Holšlag, E. M.HTML i CSS2006Kompjuterska biblioteka, ČačakSrpski jezik
Igić, D.Sound Forge2002Sinkopa, BeogradSrpski jezik
Predmetna aktivnostPredispitnaObaveznaBroj poena
Predmetni projekatdada45.00
Prisustvo na predavanjimadada5.00
Seminarski raddada20.00
Usmeni deo ispitaneda30.00
Ime i prezimeVid nastave
Nedostaje slika

Šiđanin dr Predrag
Redovni profesor

Predavanja