Студенти модула Пројекти менаџмент имају веће шансе за запослењем


22.01.2014. - 11:53
Студенти модула Пројекти менаџмент, на Департману за Индустријко инжењерство и менаџмент, имају прилику да уче из најбоље стручне литературе у овој области.
Буквар пројектног менаџмента, како наставници овог модула воле да називају књигу PMBOK (Project management Body of Knowledge) преведена је на српски језик пре пет година на иницијативу доц.др Бојана Лалића. Као основна литература на основним и специјалистичким студијама, представља једну од најчешће коришћених књига у управљању пројектима, што јој даје велику применљивост и употребну вредност, истиче доц. Лалић.

Осим стручне литературе, студенти модула пројектни менаџмент имају могућност стицања међународно признатих сертификата, као што су CAPM i MS Project 2010. Асистент на овом модулу, Милош Јовановић, истиче да је жеља наставника да што боље припреме студенте за тржишну трку и да у том процесу стекну неколико сертификата из ове области. У својој тежњи за усавршавањем, коју промовише и код студената, недавно је и сам постао сертификовани пројект менаџер од стране америчког Project Management Institute - PMI. Као један од ретких сертификованих руководилаца пројеката у Србији, који поседују PMP - Project management Professional, Милош је добио јединствену прилику да организује PMI конференцију у Београду, у чију организацију ће бити укључени и студенти, као део пројектног тима. На овај начин, студенти ће доста научити од међународних стручњака из области, имаће прилику да допринесу реализацији пројекта и виде како се практично примењују PMI стандарди које су научили из PMBOK-a, истиче Милош.

Теоријска знања, у комбинацији са практичним искуством и поседовањем међународно признатих сертификата, омогућавају лакше запошљавање будућим дипломцима, а компанијама које у свом тиму буду имале овакве менаџере, обезбеђује и лакше добијање пословних пројеката, што се посебно односи на клијенте из иностранства, закључује Милош.

Опширније о овој теми можете прочитати у чланку на порталу 021 http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Lakse-do-posla-uz-PMBOK-i-PMP-sertifikat.html
 

  • Није могуће приказати слику.
  • Није могуће приказати слику.
  • Није могуће приказати слику.