Predmet: Organizacione strukture (06 - IMDR12)


Osnovne informacije

KategorijaNaučno-stručni
Naučna oblastProizvodni sistemi, organizacija i menadžment
MultidisciplinarnaNe
ESPB14
Matične organizacione jedinice predmeta

Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment
Program predmeta

Program se primenjuje od 22.10.2012..

Predmet se izučava u cilju sticanja produbljenih znanja i istraživačkih veština za primenu postupaka organizovanja preduzeća te za primenu tih znanja i veština u radu na planiranju, organizovanju, vođenju i kontroli procesa u preduzeću.
Studenti stiču produbljena znanja i istraživačke veštine na osnovu kojih postaju kompetentni za: analizu procesa, funkcionalne strukture, varijanti organizacione strukture preduzeća i rešavanje konkretnih organizacionih problema u preduzeću.
Vizija, misija, ciljevi i politike preduzeća; Činioci preduzeća, procesi u preduzeću i njihove međusobne veze; Osnovni tokovi u preduzeću; Organizacioni oblici i vrste organizacionih struktura; Oblikovanje efektivnih organizacionih struktura preduzeća; Organizacija preduzeća i promene u okolini.
Nastava na predmetu obuhvata: Predavanja sa analizom praktičnih primera organizacionih struktura konkretnih preduzeća; studijski istraživački rad i izradu seminarskog rada koji predstavlja samostalan rad studenta - studiju slučaja konkretnog preduzeća iz ugla načina organizovanja.
AutoriNazivGodinaIzdavačJezik
Zelenović, D.Tehnologija organizacije industrijskih sistema - preduzeća2012Fakultet tehničkih nauka u Novom SaduSrpski jezik
Maksimović, R.Složenost i fleksibilnost struktura industrijskih sistema2003Fakultet tehničkih nauka u Novom SaduSrpski jezik
Predmetna aktivnostPredispitnaObaveznaBroj poena
Seminarski raddada50.00
Teorijski deo ispitaneda50.00
Ime i prezimeVid nastave
Nedostaje slika

Maksimović dr Rado
Redovni profesor

Predavanja
Nedostaje slika

Borocki dr Jelena
Vanredni profesor

Predavanja
Nedostaje slika

Borocki dr Jelena
Vanredni profesor

Studijski istraživački rad