EESTEC


29.10.2012. - 00:00 
Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, lokalni ogranak Novi Sad ( EESTEC LC Novi Sad ) je neprofitno, nepolitičko udruženje čiji je cilj širenje, razvoj i razmena ideja među studentima širom Evrope kroz organizovanje međunarodnih seminara i razmena, kao i podsticanje kontakata između naših studenata i kompanija preko projekata koje organizujemo.

U punopravno članstvo EESTEC Int (Electrical Engineering STudents’ European assoCiation) primljeni smo u martu 2001. godine na kongresu u Londonu. Kao jedan od 54 lokalna ogranka udruženja, do sada se možemo pohvaliti sa 13 uspešno održanih međunarodnih radionica i 8 stručnih seminara na kojima smo ugostili preko 260 kolega sa evropskih tehničkih univeziteta, dok je preko 300 naših studenata poslato put Evrope.
Sa ponosom možemo reći i da smo organizatori Sajma poslovnih mogućnosti i stručnih praksi – KONTEH, koji već 8 godina u nazad organizujemo na Fakultetu tehničkih nauka, a koji poseti više od 5000 studenata u razgovoru sa kompanijama.
Pored toga organizujemo i stručne radionice za naše studente kao i takmičenja u programiranju.
EESTEC LC Novi Sad već godinama unazad ima punu podršku Univerziteta u Novom Sadu, Fakulteta tehničkih nauka, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu i Grada Novog Sada.

Za više informacija kontaktirajte nas na novisad@eestec.net