Predmet: Osnove računarstva (17 - M111)


Osnovne informacije

KategorijaStručno-aplikativni
Naučna oblastMotorna vozila i motori SUS
MultidisciplinarnaNe
ESPB2
Matične organizacione jedinice predmeta

Trenutno nema podataka o matičnim organizacionim jedinicama predmeta!
Program predmeta

Program se primenjuje od 01.10.2007..

Osposobljavanje studenata za rad sa osnovnim programima opšte namene.
Stečena znanja predstavljaju osnovu za masovnije korišćenje računara a posebno za grupu predmeta koji baziraju na primeni računara u mašinstvu.
Osnovni pojmovi u oblasti računarskih tehnologija. Osnove operativnog sistema Microsoft Windows. Program za uređenje teksta Microsoft Word. Program za rad sa tabelama Microsoft Excel. Program za oblikovanje prezentacija Microsoft Powerpoint. Internet, osnovni koncepti i alati – Internet Explorer i Outlook Expres. Osnove programiranja u programskom okruženju Visual Basic.
Računarske vežbe i kolokvijumi iz karakterističnih softverskih modula. Tokom vežbi studenti su obavezni da polože tri kolokvijuma. Kolokvijumi se izvode na vežbama, a rade se na računaru. da bi student stekao pravo da izađe na završni ispit mora da položi sva tri kolokvijuma.
AutoriNazivGodinaIzdavačJezik
Luković I., Stefanović D., Rakić M., Stefanović N.Osnove računarskih tehnologija i programiranja - priručnik za vežbe2002Fakultet tehničkih nauka, Novi SadSrpski jezik
Krsmanović C., Stefanović D., Vasić V., Živanić D.Osnovi računarstva, priručnik za vežbe – skripta2005FTN, Novi SadSrpski jezik
Predmetna aktivnostPredispitnaObaveznaBroj poena
Domaći zadatakdada30.00
Pismeni deo ispita - kombinovani zadaci i teorijaneda70.00
Ime i prezimeVid nastave
Nedostaje slika

Katona Mirko
Asistent

Računarske vežbe