Pripremna nastava - Scenska arhitektura, tehnika i dizajn


06.02.2023. - 12:25 

Otvorene su prijave za pripremnu nastavu za upis u prvu godinu Osnovnih akademskih studija Scenska arhitektura, tehnika i dizajn, koja će se odvijati uživo i online od 25. februara 2023. godine.

Prijemni ispit za upis se sastoji iz dva dela.

Prvi deo je Test opšte kulture i informisanosti. Sadrži šezdeset pitanja iz oblasti arhitekture, scenskih, vizuelnih, primenjenih umetnosti i dizajna, književnosti, istorije, kao i opšte kulture i informisanosti. Pitanja iz navedenih oblasti su formirana iz literature, iz predavanja sa pripremne nastave i iz medija i kanala za informisanje. Ovaj deo ispita traje četiri sata i nosi maksimalno 30 bodova.

Drugi deo je Razgovor komisije sa kandidatima, okvirno traje 10 minuta i posvećen je upoznavanju sa kandidatima, njihovim interesovanjima, motivima za upis na studije i sličnim temama. I ovaj deo ispita nosi maksimalno 30 bodova. Oba dela se polažu u istom danu.

Pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita čini niz predavanja i radionica na kojima se kroz teorijski i praktičan rad polaznici upoznaju sa osnovnim pojmovima koji su važni za oblast scenske arhitekture i dizajna. Vreme održavanja nastave: februar-maj 2023. Pripremna nastava u ovim terminima je besplatna.

Terminski plan pripremne nastave možete preuzeti OVDE.

Ukoliko želite da se prijavite ili da dobijete više informacija, pišite nam na : pripremna.scen@uns.ac.rs

Više informacija je dostupno na linku.