Predmet: Odabrana poglavlja u primenjenom menadžmentu (17 - IMS002)


Osnovne informacije

KategorijaTeorijsko-metodološki
Naučna oblastProizvodni i uslužni sistemi, organizacija i menadžment
MultidisciplinarnaNe
ESPB8
Matične organizacione jedinice predmeta

Trenutno nema podataka o matičnim organizacionim jedinicama predmeta!
Program predmeta

Program se primenjuje od 21.08.2017..

Cilj predmeta je da, kod studenata različitog prethodnog obrazovanja, postavi osnove za praktičnu primenu alata i tehnika savremenog menadžmenta. Kroz prezentaciju poglavlja koja opisuju poslovno okruženje i procese u elektronskom poslovanju, komunikacione veštine i trendove u razvoju ljudskih resursa, kontrolinga i operativne revizije, osiguranja i upravljanja rizicima, menadžment medija, zatim trendove u finansijskom menadžmentu formiraju se osnove za rad u složenom poslovnom okruženju.
Nakon odslušanog kursa i usmeravanja ka željenim oblastima studenti će biti osposobljeni za detaljno usvajanje alata za vođenje poslovnih procesa u realnom okruženju. Studenti dobijaju potrebna znanja i veštine iz različitih oblasti poslovanja, čime stiču potrebnu širinu i sposobnost da vide "veliku sliku" stanja u kome se nalazi predmetno preduzeće.
Strukurom predmeta biće obuhvaćena odabrana poglavlja iz razvoja ljudskih resursa i komunikacija, elektronskog poslovanja, kontrolinga i operativne revizije, osiguranja i rizika, finansijskog menadžmenta, marketinga i menadžmenta medija, kao i menadžmenta u zdravstvu. Svaka od navedenih oblasti biće obrađena kroz primere savremenog poslovanja i najnovijih dostignuća u predmetnim oblastima.
Nastava se izvodi u kombinaciji predavanja i auditornih vežbi. Osnovne metode u prenosu znanja su studije slučaja, analiza realnih situacija i simulacija događaja u realnom okruženju. Savremeni praktični primeri odabrani su na način da prikažu karakteristike i trendove oblasti u kojima studenti usavršavaju svoja znanja i veštine.
AutoriNazivGodinaIzdavačJezik
Simeunović, N., Lalić, B.Odabrana poglavlja u primenjenom menadžmentu2018Fakultet tehničkih naukaSrpski jezik
Predmetna aktivnostPredispitnaObaveznaBroj poena
Domaći zadatakdada10.00
Seminarski raddada20.00
Usmeni deo ispitaneda70.00
Ime i prezimeVid nastave
Nedostaje slika

Simeunović dr Nenad
Redovni profesor

Predavanja
Nedostaje slika

Spajić dr Jelena
Docent

Auditorne vežbe
Nedostaje slika

Vranić Tanja
Asistent - dr nauka

Auditorne vežbe