Предмет: Одабрана поглавља у примењеном менаџменту (17 - IMS002)


Основне информације

КатегоријаТеоријско-методолошки
Научна областПроизводни и услужни системи, организација и менаџмент
МултидисциплинарнаНе
ЕСПБ8
Матичне организационе јединице предмета

Тренутно нема података о матичним организационим јединицама предмета!
Програм предмета

Програм се примењује од 21.08.2017..

Циљ предмета је да, код студената различитог претходног образовања, постави основе за практичну примену алата и техника савременог менаџмента. Кроз презентацију поглавља која описују пословно окружење и процесе у електронском пословању, комуникационе вештине и трендове у развоју људских ресурса, контролинга и оперативне ревизије, осигурања и управљања ризицима, менаџмент медија, затим трендове у финансијском менаџменту формирају се основе за рад у сложеном пословном окружењу.
Након одслушаног курса и усмеравања ка жељеним областима студенти ће бити оспособљени за детаљно усвајање алата за вођење пословних процеса у реалном окружењу. Студенти добијају потребна знања и вештине из различитих области пословања, чиме стичу потребну ширину и способност да виде "велику слику" стања у коме се налази предметно предузеће.
Струкуром предмета биће обухваћена одабрана поглавља из развоја људских ресурса и комуникација, електронског пословања, контролинга и оперативне ревизије, осигурања и ризика, финансијског менаџмента, маркетинга и менаџмента медија, као и менаџмента у здравству. Свака од наведених области биће обрађена кроз примере савременог пословања и најновијих достигнућа у предметним областима.
Настава се изводи у комбинацији предавања и аудиторних вежби. Основне методе у преносу знања су студије случаја, анализа реалних ситуација и симулација догађаја у реалном окружењу. Савремени практични примери одабрани су на начин да прикажу карактеристике и трендове области у којима студенти усавршавају своја знања и вештине.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
Симеуновић, Н., Лалић, Б.Одабрана поглавља у примењеном менаџменту2018Факултет техничких наукаСрпски језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Домаћи задатакдада10.00
Семинарски раддада20.00
Усмени део испитанеда70.00
Име и презимеВид наставе
Недостаје слика

Симеуновић др Ненад
Редовни професор

Предавања
Недостаје слика

Спајић др Јелена
Доцент

Аудиторне вежбе
Недостаје слика

Вранић Тања
Асистент - др наука

Аудиторне вежбе