Предмет: Енглески језик за инжењере 2 (17 - EJI2L)


Основне информације

КатегоријаАкадемско-општеобразовни
Научна областАнглистика и језик струке
МултидисциплинарнаНе
ЕСПБ3
Матичне организационе јединице предмета

Тренутно нема података о матичним организационим јединицама предмета!
Програм предмета

Програм се примењује од 11.09.2017..


Предмети предуслови

Назив предметаМора се одслушатиМора се положити
Енглески језик - основнидада
Овладавање најзначајнијим терминима везаним за струку. Развијање стратегија за разумевање текста на страном језику. Оспособљавање за читање и разумевање оригиналних енглеских текстова везаних за различите аспекте и области студирања. Развијање усмене и писмене комуникације везане за ове теме уз коришћење адекватног вокабулара и сложенијих реченичних конструкција.
Студенти поседују широк вокабулар термина везаних за област студирања. Могу да прате разноврсну литературу из ове области и комуницирају о стручним темама на енглеском језику, користећи термине и реченичне конструкције карактеристичне за језик њихове будуће струке.
Обрада савремених стручних текстова на енглеском језику везаних за различите аспекте и области струке. Развијање стратегија за разумевање стручног текста као што су: скимминг, сцаннинг, цомпаринг соурцес, усинг цонтеxт, усинг бацкгроунд кноwледге итд. Овладавање најчешћим терминима везаним за струку и усмерење. Усвајање језичких функција као што су: поређење, класификовање, исказивање сврхе или функције, описивање саставних делова, узрочно последичних веза и сл. Најчешћи префикси , суфикси, сложенице и колокације. Пасивне конструкције, партиципске конструкције. Скраћене релативне реченице (активне и пасивне), скраћене временске реченице (активне и пасивне).
Акценат је на активности студената у току часа, њиховој интеракцији са наставником и медју собом. Користи се комуникативни приступ у настави страних језика. Вежбања су конципирана тако да олакшавају и проверавају разумевање текста као и да увежбавају одговарајући вокабулар и остале карактеристичне особине језика струке. Нека од вежбања састављена су тако да подстакну студенте да, користећи шире познавање области коју студирају, кроз коментаре и објашњења, додатно увежбавају своје језичке способности.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
Glendinning, E.H., McEwan, J.Oxford English for Information Technology2006Oxford University Press, OxfordСрпски језик
John EastwoodEnglish Practice Grammar-Intermediate2006Oxford University PressЕнглески
Grupa autoraOxford English - Serbian Student Dictionary2006Oxford University Press, OxfordСрпски језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Тестдада40.00
Писмени део испита - комбиновани задаци и теоријанеда30.00
Усмени део испитанеда30.00
Име и презимеВид наставе
Недостаје слика

Мировић Ивана
Наставник страних језика

Предавања