O TRAFSAF PROJEKTU
Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu učestvuje u Erasmus + projektu Unapređenje bezbednosti saobraćaja u zemljama Zapadnog Balkana kroz inovaciju kurikuluma osnovnih i master studija (Improving the Traffic Safety in the Western Balkan Countries through Curriculum Innovation and Development of Undergraduate and Master Studies/TRAFSAF). Opšti cilj projekta TRAFSAF je da podrži modernizaciju visokoškolskih ustanova u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Kosovu * Rezolucija UN u oblasti transporta i saobraćajnog inženjerstva uvođenjem novih nastavnih planova i programa, kao i da se unapredi znanje o profesionalcima za bezbednost saobraćaja, zasnovanim na preporukama nacionalnih strategija za bezbednost saobraćaja na Zapadnom Balkanu.

Modernizovane laboratorije sa najsavremenijom hardverskom i softverskom opremom za simulacije, gde će studenti sticati praktična znanja koja se mogu odmah primeniti, kao i savremene bibliotečke jedinice će doprineti inovativnim novim studijskim programima. Ova oprema će se koristiti i za obuku profesionalaca.

Opšti ciljevi projekta su :

- Unapređenje kvaliteta visokog obrazovanja u oblasti transporta i saobraćajnog inženjerstva;
- Jačanje njene relevantnosti za tržište rada i društvo;
- Jačanje nivoa kompetencija i veština stručnjaka u zemljama Zapadnog Balkana (Srbija, Crna Gora, Kosovo * Rezolucija UN, Bosna i Hercegovina) kroz razvoj novih kompetencija i poboljšanje postojećih osnovnih / master programa, u skladu sa trendovima EU.

Posebni ciljevi projekta su:

- Identifikacija ključnih pitanja bezbednosti u saobraćaju u zemljama partnerima;
- Razvoj i implementacija novih i savremenih kurikuluma za osnovne i master studije u skladu sa Bolonjskim zahtevima i nacionalnim standardima akreditacije;
- Razvoj edukativnih treninga i materijala za obuku stručnjaka za bezbednost u saobraćaju.

Trenutno nema podataka