CISCO Институт за предузетништво


13.11.2013. - 12:53
CISCO® Институт за предузетништво је усмерен на подстицање предузетништва широм света. У сарадњи са локалним организацијама из јавног и приватног сектора, компанија Cisco®SystemsInc.помаже заједницама и народима да уз помоћ предузетништва остваре економски и социјални напредак.

Компанија верује да ће ова иницијатива имати значајну дугорочну предност за пословање заједнице и народе као и да ће јој омогућити да прошири свој пословни и друштвени утицај широм света. Поред тога што подстиче предузетништво широм света, CISCO® Институт за предузетништво проширује виртуални модел обука кроз употребу Web 2.0 технологија.

Успешни предузетници су најважнији фактор привредног раста у земљама чија се економија налази у фази развоја. Успех предузетника и њихових заједница има велик утицај на привреду а посебно у земљама у развоју. Подстичићи предузетнички успех, компанија Cisco®SystemsInc.помаже при развоју људи, заједница и нација.

Да би испунио ову мисију, CISCO® комбинује пословне оријентисано знање из водећих светских извора пословања и учења, као што су Станфорд(StanfordUniversity)и Корнел Универзитети  (CornellUniversity), и повезује их са људима, информацијама и лидерима локалних институција како би помогао предузетницима да остваре успех на локалном и глобалном тржишту.

CISCO® Институт за предузетништво на Факултету техничких наука пружа едукацију кроз курсеве за стратешко и пословно планирање, финансирање и коришћење ИКТ алата за унапређење пословања малих, средњих и великих предузећа, као и пословања јавног сектора.

Први Институт за предузетништво у Србији свечано је отворен на Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду, 25.марта 2009. године. Церемонији отварања присуствовали су тадашњи Амбасадор САД у Србији Камерон Мантер и Министарка телекомуникација Јасна Матић.

Значајне чињенице:



CISCO® Институт за предузетништво се заснива на искуству пилот програма кроз низ тренинга за Пословну употребу интернета у пословању и повезивању, а који је у Србији био започет 2006. године као део интернационалног пилот пројекта, у сарадњи са Привредном комором Србије и Универзитетом у Новом Саду. Програм је развила CISCOгрупа за интернет пословна решења (Cisco Internet Business Solutions Group) тако да помогне лидерима и менаџерима да развијају стратегије и управљачке вештине које су неопходне за усавршавање њихових организација.

Кроз обуке које је водио доцент др Бојан Лалић од 2006. године је преко 160 учесника из више од 100 компанија и института успешно завршило курсеве.

CISCO® Институт за предузетништво ће се трудити да прошири своје активности и на друге образовне институције у Србији, укључујући и Београдски пословни инкубатор на Београдском Универзитету и Бизнис иновациони центар у Крагујевцу. Предвиђено је да буде изграђена мрежа од 10 центара за обуку широм Србије која ће на тај начин бити доступна предузетницима из свих крајева земље.

•Компанија CISCO® је обезбедила Институту систем за управљање курсевима за учење на даљину и три могућа нивоа пословних програма: Покретање бизниса, Развој бизниса и образовни програм за извршиоце у предузећу.

CISCO® Институт за предузетништво је 2013. године променио назив у CISCO® пословни институт (CiscoBusinessContent).

Више информација на www.ciscoinstitute.net