Studenti modula Projekti menadžment imaju veće šanse za zaposlenjem


22.01.2014. - 11:53
Studenti modula Projekti menadžment, na Departmanu za Industrijko inženjerstvo i menadžment, imaju priliku da uče iz najbolje stručne literature u ovoj oblasti.
Bukvar projektnog menadžmenta, kako nastavnici ovog modula vole da nazivaju knjigu PMBOK (Project management Body of Knowledge) prevedena je na srpski jezik pre pet godina na inicijativu doc.dr Bojana Lalića. Kao osnovna literatura na osnovnim i specijalističkim studijama, predstavlja jednu od najčešće korišćenih knjiga u upravljanju projektima, što joj daje veliku primenljivost i upotrebnu vrednost, ističe doc. Lalić.

Osim stručne literature, studenti modula projektni menadžment imaju mogućnost sticanja međunarodno priznatih sertifikata, kao što su CAPM i MS Project 2010. Asistent na ovom modulu, Miloš Jovanović, ističe da je želja nastavnika da što bolje pripreme studente za tržišnu trku i da u tom procesu steknu nekoliko sertifikata iz ove oblasti. U svojoj težnji za usavršavanjem, koju promoviše i kod studenata, nedavno je i sam postao sertifikovani projekt menadžer od strane američkog Project Management Institute - PMI. Kao jedan od retkih sertifikovanih rukovodilaca projekata u Srbiji, koji poseduju PMP - Project management Professional, Miloš je dobio jedinstvenu priliku da organizuje PMI konferenciju u Beogradu, u čiju organizaciju će biti uključeni i studenti, kao deo projektnog tima. Na ovaj način, studenti će dosta naučiti od međunarodnih stručnjaka iz oblasti, imaće priliku da doprinesu realizaciji projekta i vide kako se praktično primenjuju PMI standardi koje su naučili iz PMBOK-a, ističe Miloš.

Teorijska znanja, u kombinaciji sa praktičnim iskustvom i posedovanjem međunarodno priznatih sertifikata, omogućavaju lakše zapošljavanje budućim diplomcima, a kompanijama koje u svom timu budu imale ovakve menadžere, obezbeđuje i lakše dobijanje poslovnih projekata, što se posebno odnosi na klijente iz inostranstva, zaključuje Miloš.

Opširnije o ovoj temi možete pročitati u članku na portalu 021 http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Lakse-do-posla-uz-PMBOK-i-PMP-sertifikat.html
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.