Prvo studentsko preduzeće u okviru Departmana


06.11.2013. - 09:00
Kao argument da studiranje nije samo usvajanje teorijskih osnova, već i njihova praktična primena, pojavljuje se i želja studenata Departmana za Industrijsko inženjerstvo i menadžment da osnuju svoje preduzeće. Zamisao inicijatora ovog projekta, doc. dr Lazarević Milovana, jeste da sprovede studente kroz sve faze procesa proizvodnje, od ideje i planiranja do lansiranja i prodaje proizvoda.

Ovo preduzeće je virtuelnog karaktara, jer nema svoj PIB i žiro-račun, ali sve druge zahteve organizacionog i menadžerskog karaktera itekako zadovoljava, te i funkcioniše kao pravi poslovni sistem. Pomoć radu pružaju i studenti i mentori drugih departmana, što rezultira većom umreženosti smerova, užom saradnjom i interdiciplinarnim karakterom rada – a to i predstavlja jednu od najpozitivnijih karakteristika ovog preduzeća.

Prva serija proizvoda na kojoj će raditi 30 studenata, „zaposlenih“ u ovom preduzeću, obuhvataće oko 300 minijaturnih baterijskih lampi, čiji proces proizvodnje i promocije će, u potpunosti biti u režiji ovih mladih i ambicioznih budućih inženjera. Studenti će na ovaj način koristiti postojeća i usvajati nova znanja, koristiće stečene i usavršavati nove veštine razvoja, organizovanja, upravljanja, komunikacije i timskog rada, ističe doc. dr Milovan Lazarević za lokalne novine, NSreporter.

Članak o Studentskom preduzeću:  
http://www.nsreporter.rs/

Puno sreće, uspeha i održivog elana u radu i budućim stvaralačkim poduhvatima,
želi im
Departman za IIM.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.