Предмет: Стручна пракса 1 (19 - RPRSP1)


Основне информације

КатегоријаСтручно-апликативни
Научна областАрхитектонско-урбанистичко планирање, пројектовање и теорија
МултидисциплинарнаНе
ЕСПБ2
Матичне организационе јединице предмета

Тренутно нема података о матичним организационим јединицама предмета!
Програм предмета

Програм се примењује од 01.10.2009..

Један од саставних делова курикулума студијског програма Регионалне политике и развој је стручна пракса која се реализује у одговарајућим научно-истраживачким установама, релевантним градским и покрајинским институцијама које се баве делатностима релевантним за стицање одговарајућег практичног искуства из регионалног планирања и регионалног развоја. Циљ стручне праксе јесте стицање непосредних и практичних знања о функционисању и организацији установа и институција које се баве пословима у оквиру струке за коју се студент оспособљава и могућностима примене претходно стечених знања у пракси.
- Оспособљавање студената за примену претходно стечених теоријских и стручних знања за решавање конкретних практичних проблема који се тичу регионалног планирања и развоја у оквиру изабране установе или инсититуције. - Упознавање студената са делатностима изабране установе или институције, начином пословања, управљањем и улогама запослених у одговарајућим областима у њиховим организационим структурама. - Стечена стручна знања студенти ће користити у даљем образовању и будућој пракси (професионалном раду).
Садржај стручне праксе формира се за сваког кандидата посебно, у договору са руководством установе или институције у којима се пракса обавља, а у складу са потребама струке за коју се студент оспособљава.
Практичан рад, консултације и писање дневника стручне праксе у коме студент описује активности и послове које је обављао за време стручне праксе.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
Службени гласник Републике СрбијеЗакон о планирању и изградњи2018Службени гласник Републике СрбијеСрпски језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Сложени облици вежбидада50.00
Усмени део испитанеда50.00
Тренутно нема података о извођачима наставе!