Компанија JT International a.d. Сента додељује 5 стипендија


12.06.2023. - 08:00 

У циљу промовисања и изучавања разних аспеката јапанског друштва и културе у Републици Србији, али и јачања српско-јапанског пријатељства, компанија JT International a.d. Сента, у сарадњи са Амбасадом Јапана у Републици Србији расписује КОНКУРС 2023. за доделу пет стипендија, у виду студијског путовања у Јапан, за израду истраживачког рада на тему у вези са Јапаном.

За учешће на конкурсу потребно је поднети предлог истраживачког рада према обрасцу за пријаву на сајту https://sakurastipendije.rs/.

Тема истраживачког рада треба да буде из једне од следећих области:
• Друштвених и хуманистичких наука (економије, права, политичких наука, филозофије, јапанског језика и књижевности)
• Културе и уметности
• Каизен менаџмента

Право учешћа на конкурсу имају:
Студенти основних, постдипломских и докторских студија свих акредитованих универзитета у Републици Србији и истраживачи који нису у сталном радном односу.

Потребна документа за учешће на конкурсу:
• Попуњена пријава
• Фотографије попуњених, оверених страница важећег индекса са основних, постдипломских или докторских студија акредитованих универзитета у Републици Србији
• Диплома завршеног факултета са додатком дипломи, односно уверењем о положеним испитима уколико је кандидат завршио студије или је на постдипломским или докторским студијама
• За истраживаче – списак научних радова
• Уверење, односно потврда Националне службе за запошљавање или ПИО фонда Србије да кандидат није на евиденцији лица у радном односу
• Лична карта или пасош
• Препорука професора основних, постдипломских или докторских студија акредитованих универзитета у Републици Србији

Пријаву на српском или енглеском језику студенти могу преузети у делу „Конкурс“ на сајту Сакура стипендија https://sakurastipendije.rs/konkurs/ . Попуњену пријаву, као и остала наведена документа, скенирана и у PDF формату, студенти могу да поставе, такође, у делу „Конкурс“ на сајту Сакура стипендија.

Рок за слање пријава је 26. јун 2023. у 17:00.

Од уредно поднетих пријава, комисија ће изабрати 5 (пет) учесника, подносилаца предлога истраживачког рада. Ових пет учесника ће стећи право на студијско путовање у Јапан, које ће се реализовати крајем 2023. године.

Кроз студијско путовање, добитници стипендије ће имати прилику да се из прве руке упознају са приликама у Јапану и да своје стечено знање инкорпорирају у истраживачке радове које треба да пошаљу најкасније до 31. јануара 2024. године.

Резултати конкурса биће објављени до 1. септембра на интернет страници https://sakurastipendije.rs/, након чега ће бити уприличена свечана додела стипендија.
За све додатне информације у вези са конкурсом за Сакура стипендије пишите нам на konkurs@sakurastipendije.rs .