Отворен конкурс за 5. генерацију ORCA Академије


19.04.2023. - 07:19 

Организација за поштовање и бригу о животињама ORCA расписала је конкурс за пету генерацију шестомесечног тренинг и менторинг програма, који може бити користан студентима основних и постдипломских студија.

Лидерски тренинг и менторинг програм ORCA Академије је први и јединствени тренинг програм у Србији и свету који се бави јачањем лидерских потенцијала грађана за јавно заступање заштите природе и животиња. Настао је на основу потреба друштва и по угледу на савремене европске програме образовања у овим областима.

Користећи мултидисциплинарни приступ (интегришући знања из области природних и друштвених наука) и искуство из дугогодишњег рада у заштити животиња и природе у Србији и на простору западног Балкана, у Лидерском тренинг и менторинг програму ORCA Академије развијамо знање и вештине полазника који су им потребни за примењену и савремену заштиту животиња и природе.

Програм је намењен студентима дипломских и постдипломских студија, стручњацима из релевантних области, активистима организација цивилног друштва који имају јасну идеју и конкретну иницијативу којом желе да помогну заштити природе и животиња на локалном или националном нивоу.

Пета генерација Лидерског тренинг и менторинг програма ORCA Академије спроводи се у оквиру пројекта “Буди пријатељ природи: Јавно заступање јавних политика заснованих на природи и доказима – за људе и природу Србије”, који финансира Европска унија, а спроводи ORCA, у партнерству са Фондацијом Јелена Шантић.

Додатне информације, као и пријаву можете пронаћи ОВДЕ.