Пракса у компанији Bee IT


14.12.2020. - 12:22 

Позив за праксу у компанији Bee IT отворен је током целе године. Bee IT је брзорастућа компанија коју чине експерти окупљених око истих вредности. Наша визија је да у наредним годинама ојачамо однос са постојећим клијентима и изградимо поверење код нових клијената. Из тог разлога желимо да наша кошница настави да расте и даље, као и да се нашем тиму прикључе нове колеге и колегинице.

Зашто бити део Bee IT компаније?
Највећи фокус наше компаније је да наше колеге буду срећне и задовољне, као и да им пружимо бројне могућности за учење и развој што им може помоћи у новим професионалним и приватним изазовима. Поред тога, наши искусни програмери су увек на располагању да помогну и обуче млађе колеге, као и да поделе своје знање са нашим амбициозним практикантима.

Како изгледа радити у Bee IT-у?
Сматрамо да од задовољства појединца зависи и атмосфера заједнице, те се трудимо да константно подстичемо индивидуалан раст и развој, уз поштовање афинитета и навика појединца. Исто тако, негујемо вредности читавог тима кроз транспарентну комуникацију, тимски рад, заједничка дружења и путовања. У просторијама Bee IT-а се често чује смех. Такође, могу се срести и четвороноги пријатељи који нас неминовно инспиришу, чак и ако не знају да кодирају. Ми смо пет friendly - у наш офис можеш повести свог љубимца, наравно ако је расположен да проведе дан са нама. Атмосфера у канцеларији је опуштена и неформална. Одела и формалан начин облачења код нас не играју улогу- важни су нам знање, професионализам и колегијалност. Проактивни смо, жељни знања и развоја својих потенцијала, ценимо искреност, волимо шале, добру клопу, боард гамес и сваки фер- плеј у нашем gaming room-у.

Ко све може аплицирати за праксу?
Свако се може пријавити за стручну праксу у нашој компанији. Не мораш бити студент да би похађао праксу у Bee IT-у. Ипак, неопходно је да кандидати испуне одређене услове у погледу потребног техничког знања, које се процењује увидом у биографију кандидата или током интервјуа. Праксе одржавамо током читаве године.

Које праксе организујемо?

1. Salesforce Commerce Cloud (SFCC) - Salesforce је једна од најпопуларнијих платформи за е-трговину. Омогућава B2B и B2C предузећима да убрзају раст својих онлине продавница при чему изграђују боље односе са својим потрошачима. С обзиром да се сви подаци налазе “у облаку”, истовремено се води рачуна о продаји, корисничкој подршци, маркетингу и слично.

2. Magento 2 Backend - 2018. године Magento је купљен од стране Adobe компаније. Magento је писан у PHP-а и два најпопуларнија којима се бавимо у Bee IT-у су Adobe Commerce (Magento 2) и Adobe Commerce Pro (Magento 2 Enterprise/Magento Commerce).

3. PHP – PHP је заснован на принципу модуларности сˇто у великој мери олаксˇава развој комплексних модула. Издваја га његова флексибилност, а његови алати вам помажу да изградите свестран и структуиран садржај који је потребан за динамичне web апликације.

4. Frontend - Повремено организујемо Frontend праксе. Како би остао уп-то-дате у вези са овом темом, препоруцˇујемо да нас запратисˇ на друсˇтвеним мрезˇама или нас контактирај на office@beeit.rs.

Како изгледа пракса код нас?
Пракса не представља врсту курса, нити тренинга. Сви програми праксе трају три недеље (петнаест радних дана) и подразумевају самосталан рад на интерном пројекту који надгледа ментор током целог трајања праксе. Ментор задаје дневне задатке и процењује резултате завршених задатака. Упркос томе што је ментор стално присутан и прати рад практиканта, подстичемо независност сваког појединца када је реч о решавању задатака, уз периодичне консултације са ментором. Дубоко верујемо да се управо на тај начин најефектније учи. Наши практиканти добијају редовне повратне информације од свог ментора, као и савете о најбољим праксама у програмирању.

Да ли постоји могућност запослења након похађања програма праксе?
Велики број наших колега је своје путовање у Bee IT започело баш кроз праксу. Симпатије током тронедељне праксе су биле обостране и одлучили смо се за наставак сарадње у виду запослења. Поносни смо што можемо да кажемо да преко 60% наших практиканата после завршене праксе, остане да ради са нама у тиму. Више о искуствима са Bee IT пракси можеш прочитати ОВДЕ. Утиске са праксе и првих месеци почетка рада у Bee IT-у, сертификовања за SFCC девелопера можеш пронаћи ОВДЕ.

Како могу боље да осетим атмосферу компаније?
Уколико желиш боље да се упознаш са нашом компанијом и тимом који чини BeeIT, посети наш website, Linkedin, Facebook или Instagram налог.

Како да аплицирам за праксу?
Уколико желиш да доживиш Bee IT искуство и наша “кошница” ти делује као место у коме би волео/ла да похађаш праксу и професионално се развијаш, пошаљи нам свој CV на office@beeit.rs