Летња пракса за студенте Софтверског инжењерства и информационих технологија


21.05.2019. - 07:53

Народна банка Србије и ове године, у периоду од 1. јула до 30. августа, традиционално организује летњу праксу за студенте завршних година факултета у Србији, као и за држављане Републике Србије који студирају на факултетима у иностранству.

На летњу праксу Народна банка Србије ће примити до 37 студената треће, четврте или пете године академских студија који студирају на високошколским установама акредитованим од стране Комисије за акредитацију и проверу квалитета, а који ће завршетком студија остварити најмање 240, односно 300 ЕСПБ бодова.

Услови за пријављивање студената који студирају у Републици Србији су следећи:
- просечна оцена остварена током студија најмање 8,00;
- да студенту апсолвентски стаж не траје дуже од годину дана од дана уписа апсолвентског стажа и
- држављанство Републике Србије.

Уколико желите да стекнете практична стручна знања и искуство, а мотивисани сте да се кроз двомесечну праксу и осмочасовно радно време непосредно упознате с пословањем Народне банке Србије, потребно је да Дирекцији за људске ресурсе и организациона питања путем имејла letnja.praksa@nbs.rs или поштом, односно лично на адресу Београд, Краља Петра 12, с назнаком „За летњу праксу“, доставите следеће:
- биографију и мотивационо писмо,
- оригинално уверење, односно потврду високошколске установе с подацима о години студија и просечној оцени, односно успеху оствареном у току студија (преведену на српски језик, за студенте из иностранства) – не старију од месец дана,
- уверење о држављанству Републике Србије.

Рок за пријављивање је 30. мај 2019. године, након чега ће бити организована селекција пријављених кандидата који испуњавају основне услове.

Више информација можете пронаћи ОВДЕ.