Запослење и пракса у компанији Cooper Standard


15.03.2019. - 13:19 

У уторак, 5. марта 2019. године представници америчке компаније Cooper Standard, посетили су Факултет техничких наука како би презентовали компанију и реализовали разговор са студентима о могућностима извођења праксе и запослења у овој компанији.

Компанију је укратко представио господин Марко Пил, специјалиста за регрутацију и селекцију кадрова, где је између осталог говорио о плановима развоја компаније у Србији и повећању броја запослених, при чему је посебно нагласио потребу за машинским инжењерима. У оквиру презентације, инжењери запослени у овој компанији (Ивана Ратковац – Процесни инжењер на линији екструзије, Рајко Кнежевић – CAD Дизајнер, Мирослав Адашевић – Процесни инжењер на линији финализације и Иван Ђорђевић – Менаџер логистике) одржали су веома занимљиво предавање под насловом „ПРАКТИЧНА УЛОГА ТЕХНИЧКИХ ОДЕЉЕЊА И ОДЕЉЕЊА ЛОГИСТИКЕ У АУТОМОБИЛСКОЈ ИНДУСТРИЈИ“.

Након предавања, студенти су могли да постављају питања и разговарају са присутним представницима компаније. Током боравка на ФТН-у, представници компаније Cooper Standard обишли су Лабораторију за полимере у оквиру Департмана за производно машинство, којом приликом су похвалили опремљеност лабораторије и начин на који се образују студенти-будући инжењери. Наиме, у овој компанији ради већи број инжењера различитих профила који су завршили ФТН, а према њиховим речима, без већих потешкоћа уклопили су се у систем једне мултинационалне компаније као што Cooper Standard, која послује према највишим светским стандардима.

Компанија Cooper Standard, са седиштем у Новом, САД, водећи је глобални добављач специјализован за дизајн и производњу система и компоненти за аутомобилску индустрију. Производни програм компаније обухвата заптивне елементе од гуме и пластике, кочионе системе и системе за пренос горива, системе за трансфер течности и анти-вибрационе системе. Cooper Standard послује у 21 земљи широм света и запошљава више од 32.000 људи. Погон ове компаније у Србији налази се у Сремској Митровици и има око 500 запослених.

Више информација о могућностима запошљавања или реализовања праксе у овој компанији можете добити слањем e-mail-а на следећу адресу: marko.pil@cooperstandard.com
 

  • Није могуће приказати слику.
  • Није могуће приказати слику.