Da li je FTN akreditovan?


12.09.2014. - 14:09 
Fakultet tehničkih nauka je u 2007. godini akreditovan za obavljanje naučne delatnosti, reakreditovan 2010. godine. Maja 2008. godine je među prvima u Srbiji akreditovan i kao visokoškolska ustanova za obavljanje nastavne delatnosti. Početkom 2013. godine Fakultet tehničkih nauka akreditovao je 88 studijskih programa svih nivoa studija a u toku 2014. godine akreditovan je novi studijski program Inženjerstvo informacionih sistema na osnovnim i master akademskim studijama.

Početkom 2015. godine akreditovana su tri nova studijska programa: Informacioni inženjering (OAS, MAS) i Informacioni i analitički inženjering (MAS).

Svi studijski programi osnovnih, master i doktorskih akademskih studija su akreditovani za izvođenje nastave na engleskom jeziku.

Fakultet je akreditovao odeljenje u Inđiji (visokoškolsku jedinicu bez svojstva pravnog lica) za izvođenje nastave na, za sada, jednom studijskom programu strukovnih studija Softverske i informacione tehnologije.

Fakultet je akreditovao odeljenje u Loznici (visokoškolsku jedinicu bez svojstva pravnog lica) za izvođenje nastave na studijskom programu osnovnih akademskih studija Softversko inženjerstvo i informacione tehnologije.

Prvi je na ovim prostorima, 2004. godine, pre potpisivanja Bolonjske deklaracije, počeo sa izdavanjem dodatka diplomi, a od 2006. godine i master diploma na srpskom i engleskom jeziku. To je u velikoj meri olakšalo prepoznatljivost diploma kao i zapošljavanje naših studenata u Evropi i svetu.

Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta na svojoj sednici održanoj 07.12.2015. godine razmatrala je i usvojila IZVEŠTAJ o spoljašnjoj proveri kvaliteta visokoškolske ustanove Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i jednoglasno utvrdila i usvojila sledeće:

Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu je u organizacionom, naučnom, istraživačkom i nastavnom pogledu vrhunska institucija koja kontinuirano vodi računa o kvalitetu i može služiti kao primer drugim visokoškolskim institucijama u zemlji i regionu.