Предмет: Одржавање саобраћајне инфраструктуре (17 - GG4P5)


Основне информације

КатегоријаСтручно-апликативни
Научна областСаобраћајнице
МултидисциплинарнаНе
ЕСПБ3
Матичне организационе јединице предмета

Тренутно нема података о матичним организационим јединицама предмета!
Програм предмета

Програм се примењује од 23.12.2018..

Стицање основних знања о одржавању саобраћајне инфраструктуре.
Оспособљеност за одржавање саобраћајне инфраструктуре: идентификација проблема, прикупљање и анализа података, планирање превентивних и корективних мера, уговарање и контрола при извођењу грађевинских радова на одржавању саобраћајне инфраструктуре. Стечена знања директно су примењива у инжењерској пракси.
Термини и дефиниције, врсте радова на одржавању, технике одржавања инфраструктуре, опрема и материјали за одржавање инфраструктуре, зимско одржавање инфраструктуре, системи за управљање одржавањем саобраћајне инфраструктуре, уговарање радова на одржавању саобраћајне инфраструктуре по принципу Перформанце – Басед Маинтенанце Цонтрацтс, управљање одржавањем саобраћајне инфраструктуре са аспекта економије, заштите животне околине, и безбедности саобраћаја.
Предавање, аудиторне вежбе, семинарски радови и консултације. На предавањима се излаже теоријски део градива у виду презентација појединих методских јединица праћен одговарајућим примерима из праксе, ради лакшег разумевања и усвајања градива. На аудиторним вежбама детаљније се обрађује градиво са предавања уз активније учешће студената. Поред предавања и вежби редовно се одржавају и консултације. Студент, на основу добијених информација (предавања, литература, консултације и генералних упутстава на почетку вежбања), решава постављене задатке и израђује семинарске радове у форми обраде података и одређених тематских целина. Урађени и позитивно оцењени семинарски радови су услов за излазак на испит. Испит обухвата целокупно градиво изложено у току семестра и полаже се усмено. Оцена испита се формира на основу похађања предавања и вежби, оцене семинарских радова и усменог испита.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
А. ЦветановићОдржавање путева2000www.путеви-србије.рсСрпски језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Присуство на вежбамадада5.00
Презентацијадада10.00
Презентацијадада10.00
Присуство на предавањимадада5.00
Семинарски раддада20.00
Семинарски раддада20.00
Теоријски део испитанеда30.00
Име и презимеВид наставе
Недостаје слика

Радовић др Небојша
Редовни професор

Предавања
Недостаје слика

Шешлија др Милош
Ванредни професор

Аудиторне вежбе