Predmet: Stručna praksa (12 - ASM8)


Osnovne informacije

KategorijaUmetnički
Naučna oblastUmetnost primenjena na arhitekturi, tehniku i dizajn
MultidisciplinarnaNe
ESPB3
Matične organizacione jedinice predmeta

Trenutno nema podataka o matičnim organizacionim jedinicama predmeta!
Program predmeta

Program se primenjuje od 01.10.2013..

Sticanje neposrednih praktičnih znanja i iskustava u projektovanju, pripremi i realizaciji scesnkih prostora, scenskih objekata, kao i likovne opreme scene. Sticanje iskustava o načinu funkcionisanja pozorišta i drugih institucija kulture. Neposredni uvid u pripremu i način odvijanja kompleksnih scenskih događaja. Sticanje iskustva u timskom radu na realizaciji kompleksnih dela u oblasti scenske arhitekture i dizajna.
Po završetku stručne porakse od studenta se očekuje sposobnost neposredne primene umetničkih, stručnih i teorijskaih znanja u procesu rada u pozorištu, drugim institucijama kulture, pripremi i izradi projekata u oblasti umetnosti kulture, kao i u drugim oblicima delovanja u oblasti scenske arhitekture i dizajna.
Formira se za svakog studenta posebno, u zavisnosti od tipa institucije ili organizacije u kojima se obavlja stručna praksa, ali uvek podrazumeva neposredno učešće u produkcijskom procesu realizacije scenskog događaja.
Konsultacije i pisanje dnevnika stručne prakse u kome student opisuje aktivnosti i poslove koje je obavljao za vreme stručne prakse.
AutoriNazivGodinaIzdavačJezik
Predmetna aktivnostPredispitnaObaveznaBroj poena
Predmetni projekatdada50.00
Usmeni deo ispitaneda50.00
Trenutno nema podataka o izvođačima nastave!