Предмет: Докторски уметнички пројекат - теоријско истраживање (12 - SDD2)


Основне информације

КатегоријаТеоријско-уметнички
Научна област
МултидисциплинарнаНе
ЕСПБ30
Матичне организационе јединице предмета

Тренутно нема података о матичним организационим јединицама предмета!
Програм предмета

Програм се примењује од 01.10.2013..

Утврђивање, сагледавање и представљање теоријског оквира и теоријске платформе за лични стваралачки поступак. Успостављање, утемељење и аргументација личног теоријског става кандидата. Изградња личног теоријског дискурса у односу на тему докторског уметничког пројекта.
Теоријско утемељење кандидата за приступање уметничком истраживању и реализацији уметничког докторског пројекта. Способност кандидата за дискурзивну анализу уметничких радова и уметности у целини. Способност дискурзивног сагледавања сопственог докторског уметничког пројекта, као и сопственог уметничког приступа и поступка.
Формира се појединачно у складу са конкретним потребама кандидата. Проучавање и критичка анализа стручне литературе и других извора дефинисанеих у пријави теме. Проширивање и продубљивање раније стечених знања кандидата, као и стицање нових информација и знања, те изградња, провера и утврђивање нових или измењених теоријских ставова. Изградња и развој способности кандидата за компетентно теоријско и критичко мишљење. Изградња способности кандидата да формулише, образложи и одбрани сопствене теоријске ставове и уверења, као и способности кандидата да своје ставове конструктивно анализира, проверава и преиспитује. Утврђивање, излагање и одбрана теоријских основа докторског уметничког пројекта (квалификациони испит).
Самостални истраживачки рад под менторством.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
група аутораЛитература и извори дефинисани у пријави теме докторског уметничког пројекта.sve Српски/енглески језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Семинарски раддада70.00
Усмени део испитанеда30.00
Тренутно нема података о извођачима наставе!