vanr. prof. Radoslav Milenković


Nedostaje slika

Radoslav Milenković

Vanredni profesor iz polja umetnosti


Telefon
E-mail
Akademsko zvanjeVanredni profesor iz polja umetnosti
Trenutno nema podataka o biografiji zaposlenog!
Vanredni profesor iz polja umetnosti
01.08.2018.
Radno mestoOdDoOrganizaciona jedinica
Vanredni profesor11.04.2018.01.07.2018.Katedra za umetnost
Vanredni profesor25.12.2014.01.03.2018.Katedra za umetnost
NazivU Ustanovi
Samostalni pozorišni projekat - Idiot, Dostojevski, glumac

Diploma

Dramske i audiovizuelne umetnosti

Akademija umetnosti

1981

Režija pozorišne predstave - Patnje gospodina Moknpota, Petera Vajsa, Srpsko nardno pozorište

Diploma

Dramske i audiovizuelne umetnosti

Fakultet dramskih umetnosti

1991

Kriterijum produkcijeOpis
(UD33) učešće u radu žirija na domaćim i stranim festivalima i manifestacijama i učešće u radu žirija na domaćim i stranim konkursima za projekte iz oblasti dramskih i audiovizuelnih umetnosti, uloga selektora na domaćim i stranim festivalima i manifestacijama17. Međunarodni pozorišni festival „Art Trema fest“, član žirija, Ruma, 2014.
(UD34) objavljena teorijska ili udžbenička dela u zemlji i inostranstvu (knjige i stručna periodika)Milenković, R.: kao urednik edicije Diegesis, i izdavačke kuće Lapis, objavio je sledeća dela: Piter Bruk, PRAZAN PROSTOR; Peter Sondi: TEORIJA MODERNE DRAME; Folker Kloc: OTVORENA I ZATVORENA FORMA U DRAMI; kao i niz dramskih dela Milijera, Pintera, Srevantesa i drugih autora.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuKORIOLAN (CORIOLANUS), igrani film, režija: Ralf Fajns (Ralph Fiennes), Artemis Films, Atlantic Swiss Productions & Magnolia Mae Films, Velika Britanija, 2011.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuBranislav Nušić: GOSPOĐA MINISTARKA, Srsko narodno pozorište, Novi Sad, 2014.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuDušan Kovačević: KUMOVI, uloga: VUČKO, režija: Dušan Kovačević, Zvezdara teatar, Beograd, 2012.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuViljem Šekspir: BOGOJAVLjENSKA NOĆ, uloga: MALVOLIO, režija: Egon Savin, Srpsko narodno pozorište, Novi Sad, 2013.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuMiloš Crnjanski: DNEVNIK O ČARNOJEVIĆU, dramatizacija i režija, Radio Beograd, Radioteka, 21. april 2013.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuĐerđ Špiro: PRAH, prevod, adaptacija i režija, Radio Beograd, Radioteka, 29. april 2014.
(UD21) nagrade i priznanja za umetnički doprinos u dramskom i audiovizuelnom umetničkom delu na smotrama i festivalima u zemlji i inostranstvuNagrada „Nikola Milić“ za najbolju epizodnu ulogu (u predstavi „Kumovi“, režija: Branimir Brstina, Zvezdara teatar, Beograd), Dani komedije, Jagodina, 2012.
(UD22) nagrade i priznanja za umetnički rad u zemlji i inostranstvuGodišnja nagrada Srskog narodnog pozorišta (za ulogu Malvolija u predstavi „Bogojavljenska noć“, režija: Egon Savin), Novi Sad, 2014.
ZvanjeUža naučna oblastVisokoškolska ustanovaDatum izbora
Vanredni profesor iz polja umetnostiDramske i audiovizuelne umetnosti u umetnosti u arhitekturi, tehnici i dizajnuUniverzitet u Novom Sadu11.04.2018.
Vanredni profesorDramske i audiovizuelne umetnosti u umetnosti u arhitekturi, tehnici i dizajnuUniverzitet u Novom Sadu25.12.2014.