Predmet: Matematička analiza 2 (06 - E221A)


Osnovne informacije

KategorijaAkademsko-opšteobrazovni
Naučna oblastMatematika
MultidisciplinarnaNe
ESPB8
Matične organizacione jedinice predmeta

Departman za opšte discipline u tehnici
Program predmeta

Program se primenjuje od 01.10.2005..

Osposobljavanje studenata na apstraktno mišljenje i sticanje osnovnih znanja iz oblasti Matematičke analize (teorija redova, integrali funkcija više promenljivih, kompleksna analiza, Furijeova i Laplasova transformacija).
Student je kompententan da u daljem obrazovanju u stručnim predmetima pravi i rešava matematičke modele iz oblasti Matematičke analize (teorije redova, integrala funkcija više promenljivih, kompleksne analize, Furijeove i Laplasove transformacije).
Brojni red, definicija i osnovne osobine. Funkcionalni niz i red, stepeni red. Dvostruki i krivolinijski integral. Kompleksna analiza – osnovni pojmovi vezani za kompleksnu funkciju kompleksne promenljive, integral, Košijeve teoreme i formule, Loranov red, singulariteti, reziduum, analitičko produženje, konformna preslikavanja. Furijeov red i transformacija. Laplasova i inverzna Laplasova transformacija sa primenama.
Predavanja; Numeričko računske vežbe. Konsultacije. Predavanja se izvode kombinovano. Na predavanjima se izlaže teoretski deo gradiva propraćen karakterističnim primerima radi lakšeg razumevanja gradiva. Na vežbama, koja prate predavanja, rade se karakteristični zadaci i produbljuje se izloženo gradivo sa predavanja. Pored predavanja i vežbi redovno se održavaju i konsultacije. Deo gradiva, koji čini logičku celinu,može se polagati i u toku nastavnog procesa u obliku sledeća 4 modula (prvi modul: redovi, drugi modul: integrali funkcija više promenljivih, treći modul: kompleksna analiza, četvrti modul: Furijeova i Laplasova transformacija). Usmeni deo završnog ispita nije obavezan.
AutoriNazivGodinaIzdavačJezik
Mila StojakovićMatematička analiza 22002Vedes, BeogradSrpski jezik
Nebojša Ralević, Lidija ČomićZbirka zadataka rešenih sa pismenih ispitaiz matematička analiza 22003FTN,Novi SadSrpski jezik
Predmetna aktivnostPredispitnaObaveznaBroj poena
Testdada15.00
Testdada15.00
Prisustvo na vežbamadada5.00
Kolokvijumdane25.00
Kolokvijumdane20.00
Usmeni deo ispitaneda20.00
Praktični deo ispita - zadacineda45.00
Ime i prezimeVid nastave
Nedostaje slika

Stojaković dr Mila
Redovni profesor

Predavanja
Nedostaje slika

Lukić dr Tibor
Redovni profesor

Predavanja
Nedostaje slika

Pantović dr Jovanka
Redovni profesor

Predavanja
Nedostaje slika

Vučković Đorđe
Asistent

Auditorne vežbe
Nedostaje slika

Savić Nenad

Auditorne vežbe
Nedostaje slika

Stratijev Jelena
Asistent sa doktoratom

Auditorne vežbe