Docent iz polja umetnosti dr Andrija Pavlović


Nedostaje slika

dr Andrija Pavlović

Docent iz polja umetnosti


Telefon
E-mail
Akademsko zvanjeDocent iz polja umetnosti
Trenutno nema podataka o biografiji zaposlenog!
Docent iz polja umetnosti
01.12.2019.
Trenutno nema istorijskih podataka o članstvu zaposlenog!
NazivU Ustanovi
-

Diploma

Muzička umetnost

Fakultet muzičke umetnosti

2004

-

Doktorat

Muzička umetnost

Fakultet muzičke umetnosti

2018

-

Specijalističke akademske studije

Muzička umetnost

Fakultet muzičke umetnosti

2008

Kriterijum produkcijeOpis
(UM11) umetnička dela iz oblasti muzike izvedena na festivalima od međunarodnog značaja u zemlji i inostranstvuPhilip Glass: Les Enfants Terribles, opera za 3 klavira, 4 pevača i 4 plesača, režija Bojan Đorđev, Dom Omladine Beograda, 2009, izvođač
(UM11) umetnička dela iz oblasti muzike izvedena na festivalima od međunarodnog značaja u zemlji i inostranstvuKarl-Heinz Stockhausen: Mantra, za dva ring-modulisana klavira, multimedijalni koncert, LP Duo, Kolarac, Dis - patch festival (2010), Beograd i Muzičko Bijenale Zagreb (2011), autorski koncept i izvođač
(UM11) umetnička dela iz oblasti muzike izvedena na festivalima od međunarodnog značaja u zemlji i inostranstvuYou Nikola Tesla, predstava, LP Duo sa grupom holandskih umetnika ,,Vilko” (Wilco), 2011, Beograd i Amsterdam, izvođač
(UM11) umetnička dela iz oblasti muzike izvedena na festivalima od međunarodnog značaja u zemlji i inostranstvuMultimedijalni projekat Do You Love John Cage?, LP Duo, Dom Omladine Beograda, SC Zagreb, Kino Šiška Ljubljana, 2012, izvođač, producent
(UM11) umetnička dela iz oblasti muzike izvedena na festivalima od međunarodnog značaja u zemlji i inostranstvuLP Duo, debitantski nastup u Karnegi Holu (Carnegie Hall), Njujork, 2014, izvođač
(UM11) umetnička dela iz oblasti muzike izvedena na festivalima od međunarodnog značaja u zemlji i inostranstvuUčešće u finalu najvećeg svetskog takmičenja klavirskih dua (LP Duo – Andrija Pavlović i Sonja Lončar), Majami, Florida, 2008. (izvođač)
(UM11) umetnička dela iz oblasti muzike izvedena na festivalima od međunarodnog značaja u zemlji i inostranstvuNaučno-umetnički projekat ,,Kvantna muzika”, 2015-2018, kompozitor, izvođač, producent
(UL12) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na kolektivnim žiriranim izložbama i manifestacijama; učešće u autorskim kustoskim izložbama i projektima; realizacija autorskog dela u javnom prostoruPerformans sa Sunom Mandićem „24 sata“, Art&Nature park, Osečina, 2018. (kompozitor i izvođač)
(UM31) objavljen CD (sa recenzijom)Muzika za TV seriju ,,Žigosani u reketu” (2018) autori Dragan Bjelogrlić i Marko Savić, kompozitor
(UM41) kompozitorsko stvaralaštvo (kompozicije koje nisu obuhvaćene u UM12); izvođačke umetnosti ( nastupi na koncertima koji nisu obuhvaćeni u UM12)Muzika za pozorišnu predstavu „Izbiračica“ u režiji Nikole Zavišića, Narodno pozorište Beograd, 2013. (kompozitor)
(UM41) kompozitorsko stvaralaštvo (kompozicije koje nisu obuhvaćene u UM12); izvođačke umetnosti ( nastupi na koncertima koji nisu obuhvaćeni u UM12)Muzika za pozorišnu predstavu „Izgubljene ljubezni“ u režiji Nikole Zavišića, SLG Celje, Slovenija, 2015. (kompozitor)
(UM41) kompozitorsko stvaralaštvo (kompozicije koje nisu obuhvaćene u UM12); izvođačke umetnosti ( nastupi na koncertima koji nisu obuhvaćeni u UM12)Muzika za animirani film „Mesečeva šuma”, autorke Marija Lazarevski, 2014. (kompozitor)
(UM41) kompozitorsko stvaralaštvo (kompozicije koje nisu obuhvaćene u UM12); izvođačke umetnosti ( nastupi na koncertima koji nisu obuhvaćeni u UM12)Muzika za pozorišnu predstavu „Važno je zvati se Ernest“ u režiji Nikole Zavišića, Narodno pozorište u Beogradu, 2012. (kompozitor)
(UM21) nagrade na muzičkim takmičenjimaNagrada Bruno Frei Stiftung Landesakademie (LP Duo – Andrija Pavlović i Sonja Lončar), Baden-Virtenberg, Nemačka, 2010.
(UM21) nagrade na muzičkim takmičenjimaNagrada za „Najveću individualnost" na takmičenju klavirskih dua (LP Duo – Andrija Pavlović i Sonja Lončar), Bialistok, Poljska, 2011.
(UM22) nagrade i priznanja za umetnički rad u zemlji i inostranstvuNagrada Grada Beograda (LP Duo – Andrija Pavlović i Sonja Lončar), 2009.
(UM22) nagrade i priznanja za umetnički rad u zemlji i inostranstvuNagrada Udruženja muzičkih umetnika Srbije (UMUS) za najbolje mlade umetnike (LP Duo - Andrija Pavlović i Sonja Lončar ), 2009.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuPerformans ,,Večera sa Kejdžom”, SKC Beograd (2001). i grupna izložba ,,Kritičari su izabrali” KCB Galerija Beograd (2002), autor i izvođač
(UD21) nagrade i priznanja za umetnički doprinos u dramskom i audiovizuelnom umetničkom delu na smotrama i festivalima u zemlji i inostranstvuAutorski rad „Zvučna odela“ (sa T. Đuričić), u okviru Nacionalne postavke Srbije (kustos M. David) na Praškom Kvadrijenalu scenskog dizajna i scenskog prostora 2015.; Zlatna medalja za pokretanje dijaloga, zajedno sa svim umetnicima i kustosima nastupa.
(UL11) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na samostalnim izložbama i manifestacijamaSamostalna izložba „Konkurs za izradu biste, pijaniste i kompozitora Andrije Pavlovića“, Galerija Studentskog kulturnog centra, Beograd, 2003.
ZvanjeUža naučna oblastVisokoškolska ustanovaDatum izbora
Docent iz polja umetnostiMuzičke i izvođačke umetnosti u arhitekturi, tehnici i dizajnuUniverzitet u Novom Sadu01.12.2019.