Asistent-master Milica Stojšić


Nedostaje slika

Milica Stojšić

Asistent-master


Telefon
E-mail
Akademsko zvanjeAsistent-master
Trenutno nema podataka o biografiji zaposlenog!
Asistent-Master
01.08.2017.
Radno mestoOdDoOrganizaciona jedinica
Asistent-Master01.10.2015.Katedra za umetnost
Kriterijum produkcijeOpis
(UL12) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na kolektivnim žiriranim izložbama i manifestacijama; učešće u autorskim kustoskim izložbama i projektima; realizacija autorskog dela u javnom prostoruplakat "ATRI", deo zvanične selekcije radova na međunarodnom konkursu, prikazan na izložbi "A3 :3E", održanoj tokom EXIT festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu 9-12.07.2009.
(UL12) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na kolektivnim žiriranim izložbama i manifestacijama; učešće u autorskim kustoskim izložbama i projektima; realizacija autorskog dela u javnom prostoruplakat "VIOLE_T", deo zvanične selekcije radova na međunarodnom konkursu, prikazan na izložbi "A3.Format: Urbano nasilje / Urban Violence", održanoj u kafe-galeriji Izba u Novom Sadu od 24.07.2009, i objavljen u publikaciji "A3 CMYK Wars - Vol.02"
(UL12) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na kolektivnim žiriranim izložbama i manifestacijama; učešće u autorskim kustoskim izložbama i projektima; realizacija autorskog dela u javnom prostoru"forget.me not", serija fotografija, "As it should be" kolektivna izložba fotografija u okviru 9. međunarodne PDP konferencije kreativnih medija u SKCNS Fabrika u Novom Sadu, 19-22. oktobar 2017.
(UL12) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na kolektivnim žiriranim izložbama i manifestacijama; učešće u autorskim kustoskim izložbama i projektima; realizacija autorskog dela u javnom prostoru"distance", analogna fotografija, "As it should be" kolektivna izložba fotografija u okviru 9. međunarodne PDP konferencije kreativnih medija u SKCNS Fabrika u Novom Sadu, 19-22. oktobar 2017.
(UL12) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na kolektivnim žiriranim izložbama i manifestacijama; učešće u autorskim kustoskim izložbama i projektima; realizacija autorskog dela u javnom prostoruVideo rad "Vreme za ništa", prikazan na izložbi "Scenska laboratorija", održanoj u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, 3-6.12.2019.
(UL12) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na kolektivnim žiriranim izložbama i manifestacijama; učešće u autorskim kustoskim izložbama i projektima; realizacija autorskog dela u javnom prostoru"deep cuts", analogna fotografija, Peta izložba fotografija stanovnika Zapadnobačkog okruga u organizaciji Foto-kino-video kluba ”Rada Krstić” Sombor, selektor Miroslav Predojević, Gradski muzej Sombor, 27. decembar 2019.
(UL12) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na kolektivnim žiriranim izložbama i manifestacijama; učešće u autorskim kustoskim izložbama i projektima; realizacija autorskog dela u javnom prostoru"fragments", analogna fotografija, Peta izložba fotografija stanovnika Zapadnobačkog okruga u organizaciji Foto-kino-video kluba ”Rada Krstić” Sombor, selektor Miroslav Predojević, Gradski muzej Sombor, 27. decembar 2019.
(UD31) komercijalna realizacija umetničkog delaDizajn svetla za koncert "Žagar" u sklopu Terminal Music and Arts Festivala u Somboru, izvedeno u prostoru letnjeg kabarea Narodnog pozorišta u Somboru 30.06.2018.
(UD31) komercijalna realizacija umetničkog delaDizajn svetla za koncert "Akua Naru" u klubu "Drugstore" u Beogradu, izvedeno 26.10.2017.
(UD31) komercijalna realizacija umetničkog delaDizajn svetla za koncert "Jojo Mayer/Nerve" u Domu omladine Beograda, izvedeno 25.04.2018.
(UD31) komercijalna realizacija umetničkog delaKoncert grupe "Lollobrigida" u organizaciji Fondacije "Novi Sad 2021", realizovan u KS Svilara, 13.01.2020. scenski dizajn i dizajn svetla / Milica Stojšić i Dragana Vilotić
(UD31) komercijalna realizacija umetničkog delaUmetnički direktor događaja "доček" u organizaciji Fondacije "Novi Sad 2021", izvedeno 31.12.2019./13.1.2020. u Novom Sadu
(UD31) komercijalna realizacija umetničkog delaScenski dizajn za koncert Irkutske oblasne filharmonije sa solistima, u organizaciji Fondacije "Novi Sad 2021", realizovan na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta, 13.01.2020.
(UD31) komercijalna realizacija umetničkog delaDizajn svetla za koncert "Akua Naru" u Domu omladine Beograda, izvedeno 27.12.2019.
(UD31) komercijalna realizacija umetničkog delaDogađaj "доček" u organizaciji Fondacije "Novi Sad 2021", realizovan na Trgu Slobode u Novom Sadu, 31.12.2018-01.01.2019. koncept i režija / Milica Stojšić i Dragana Vilotić scenografska intervencija / Dragana Vilotić dizajn svetla / Milica Stojšić
(UL31) komercijalna realizacija umetničkog dela, rešenja ili projekta iz oblasti dizajna; učešće po pozivu na domaćim ili međunarodnim konkursima umetničkih delaDizajn svetla za koncert "Sofa Surfers" u sklopu Terminal Music and Arts Festivala u Somboru, izvedeno u prostoru letnjeg kabarea Narodnog pozorišta u Somboru 30.06.2018.
(UL31) komercijalna realizacija umetničkog dela, rešenja ili projekta iz oblasti dizajna; učešće po pozivu na domaćim ili međunarodnim konkursima umetničkih delaDizajn svetla za koncert "Amp Fiddler ft. Stuart Zender" u sklopu Terminal Music and Arts Festivala u Somboru, izvedeno u prostoru letnjeg kabarea Narodnog pozorišta u Somboru 29.06.2018.
(UD11) javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela1 na smotrama i festivalima od međunarodnog značaja u zemlji i inostranstvu"in-somnis", video rad prikazan u sklopu zvanične selekcije na festivalu kratkog filma održanom u sklopu naučnopopularne manifestacije "Nedelja svesti o mozgu", kustos Marko Lađušić, u galeriji Artget u Beogradu, 17.03.2018.
(UD11) javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela1 na smotrama i festivalima od međunarodnog značaja u zemlji i inostranstvu"IM-PERFECT", video rad prikazan u sklopu zvanične selekcije na festivalu kratkog filma održanom u sklopu naučnopopularne manifestacije "Nedelja svesti o mozgu", kustos Marko Lađušić, u galeriji Artget u Beogradu, 18.03.2016.
(UD11) javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela1 na smotrama i festivalima od međunarodnog značaja u zemlji i inostranstvu"Savršen"/"Perfect", kratak igrani film prikazan: - u zvaničnoj selekciji međunarodnog festivala studentskog filma "New Wave" u Sofiji, Bugarska, 2015. - u zvaničnoj selekciji međunarodnog filmskog festivala "Balkan Film and Food Festival", Podgradec, Albanija, 1-7.09.2014. - u studentskoj/regionalnoj selekciji međunarodnog festivala kratkog filma "Filmski front" u Novom Sadu, Srbija, 23-25.10.2014.
(UD11) javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela1 na smotrama i festivalima od međunarodnog značaja u zemlji i inostranstvuStojšić M.: Video rad ”BLANK”, Film prikazan u okviru zvanične selekcije (kategorija eksperimentalni film) na međunarodnom filmskom festivalu NIFF Nausa, Grčka, 2015. http://www.niff.gr/en/archive/festival-2014/screening-programme, Naoussa-Macedonia, Naoussa International Film Festival, 2014, str. 48-48
(UD11) javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela1 na smotrama i festivalima od međunarodnog značaja u zemlji i inostranstvuDizajn svetla za pozorišnu predstavu "Krvave svadbe", u koprodukciji Budva Grad Teatar iz Budve, Crna Gora, i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Srbija, u režiji Igora Vuka Torbice. Premijerno izvedena 9.8.2018. u Budvi, u sklopu 32. festivala Budva Grad Teatar. Premijerno izvedena 18.09.2018. u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuUmetnički projekat „Zapisi iz stana br. 50“, (sa D. Vilotić, J. Janev, V. Perić, M. Đuričić, M. Ponjavić i S. Maljković) Umetnički rad realizovan u sklopu pratećeg programa 61. Sterijinog pozorja, Novi Sad, Srbija, 2016. http://www.scen.uns.ac.rs/wp-content/uploads/2016/05/katalog_zapisi-iz-stana-br.50.pdf, Novi Sad, SCEN – Centre for Scene Design, Architecture and Technology Department of Architecture and Urbanism Faculty of Technical Sciences (FTS) University of Novi Sad (UNS), 2016
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuDizajn svetla za pozorišnu predstavu "Sivi vrtovi", u produkciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Srbija, u režiji Ivane Janošev. Premijerno izvedena 03.03.2018. u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.
(SUA1.5) Učešće na međunarodnoj izložbi iz oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna sa višejezičnim katalogom.Dizajn svetla za događaj "доček" u organizaciji Fondacije "Novi Sad 2021", realizovan na Trgu Slobode u Novom Sadu, 31.12.2017-01.01.2018, rad izložen na međunarodnoj izložbi "Newness" u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Njujorku, 15-25. aprila 2019.
(SUA1.5) Učešće na međunarodnoj izložbi iz oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna sa višejezičnim katalogom.scenski dizajn za događaj "KALEIDOSKOP KULTURE/svečano zatvaranje", autor koncepta, režije i dizajna svetla, izvedeno 29.09.2018. u prostoru ispred objekta Češki magacin u Novom Sadu, rad izložen u na 9. bijenalnoj izložbi Društva arhitekata Ljubljane (DAL) Arhitektura inventura, u Cankarjevom domu u Ljubljani, 20.02-25.03.2019.
(SUA1.5) Učešće na međunarodnoj izložbi iz oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna sa višejezičnim katalogom.Konkursni radovi "It's ON" i "Brutal Is Beautiful", ulazak u uži krug na međunarodnom konkursu Photodays Rovinj 2014 u kategoriji arhitektonska fotografija, prikazani na izložbi "POUKE arhitektonskih konkursa: kako ne pobediti na arhitektonskom konkursu", međunarodna izložba sa višejezičnim katalogom, održana u prostoru Društva arhitekata Novog Sada, u Novom Sadu, 23. decembar 2017-31. januar 2018.
(SUA1.5) Učešće na međunarodnoj izložbi iz oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna sa višejezičnim katalogom.Konkursni rad "Supermarket Srbija", autori Centar arhitekture (Milica Leković, Marko Macura i Milica Stojšić), ulazak u uži krug na nacionalnom konkursu za Bijenale arhitekture u Veneciji 2008. godine, prikazan na izložbi "POUKE arhitektonskih konkusa : kako ne pobediti na arhitektonskom konkursu" međunarodna izložba sa višejezičnim katalogom, održana u prostoru Društva arhitekata Novog Sada, u Novom Sadu, 23. decembar 2017-31. januar 2018.
(SUA1.5) Učešće na međunarodnoj izložbi iz oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna sa višejezičnim katalogom."KALEIDOSKOP KULTURE/scenski dizajn svečanog otvaranja", autor koncepta, režije i dizajna svetla, izvedeno 25.08.2018. u prostoru ispred objekta Češki magacin u Novom Sadu, rad izložen u kategoriji Eksperiment u arhitekturi na 21. Salonu arhitekture Novi Sad, u galeriji "Macut" na Spensu, 29.09-06.10.2018.
(SUA1.5) Učešće na međunarodnoj izložbi iz oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna sa višejezičnim katalogom.Svetlosna instalacija "Tetrahedron", autori Milica Stojšić sa umetničkim kolektivom "Polimorf", realizovana u sklopu Terminal Music and Arts Festivala u Somboru u prostoru letnjeg kabarea Narodnog pozorišta u Somboru 29-30.06.2018. Rad izložen na međunarodnoj izložbi "Newness" u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Njujorku, 15-25. aprila 2019.
(SUA1.5) Učešće na međunarodnoj izložbi iz oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna sa višejezičnim katalogom.Rad "7/ a collection of soundscapes", prikazan na međunarodnoj izložbi "Seeing the invisible", realizovanoj u sklopu događaja DAN, u Radničkom domu u Novom Sadu, 21-22.9.2019.
(M12) Monografija međunarodnog značajaIzvedeno umetničko delo međunarodnog značaja (prikazano u međunarodnim publikacijama M12 - Prague Quadrennial of Performance Design and Space 2015, Arts and Theatre Institute, Prag, Češka Republika, 2015, ISBN 978-80-7008-350-5, str. 257- 263; i Process: Serbia at the Prague Quadrennial of Performance Design and Space 2015, MPU i SCen, Beograd/Novi Sad, 2015, ISBN 978-86-7892-707-2) M23
(M34) Saopštenje sa međunarodnog skupa štampano u izvoduLIGHTING THE STAGE: TECHNOLOGY BETWEEN MEDIUM AND TEXTUALITY, 1. Radical Space In Between Disciplines, Novi Sad: SCEN – Centre for Scene Design, Architecture and Technology Department of Architecture and Urbanism Faculty of Technical Sciences (FTS) University of Novi Sad (UNS), 21-23 Septembar, 2015, pp. 353-363, ISBN ISBN: 978-86-7892-75
(M34) Saopštenje sa međunarodnog skupa štampano u izvodu***Stojšić M.: Pešterac, Aleksandra, Daniela Dimitrovska and Milica Stojšić, The aesthetics of Desolate Space, research paper presented at Proceedings of Revisions of Modern Aesthetics: IAA international scientific conference 2015, University of Belgrade – Faculty of Architecture, June 26-28, 2015- <u>Nije povezan skup</u><font style="color:#cc0000;">**greska**</font>
(M53) Rad u naučnom časopisuMilica Stojšić, Dragana Pilipović: Plakat kao prozor u svet pozorišta http://www.pozorje.org.rs/scena/scena1634.pdf, Scena, 2016, Vol. 2016, No 3-4, pp. 118-125, ISSN 0036-5734
(M53) Rad u naučnom časopisuStojšić, Milica and Dragana Vilotić, Granične teritorije: scenski dizajn na Bitefu 2016. godine, Scena, 2017, Vol. 2017, No 1, pp. 209-221, ISSN 0036-5734
(M53) Rad u naučnom časopisuStojšić M., Janev J.: Tekst za rubriku "Scenski dizajn" pod nazivom: "U pozorištu, u potrazi za čovekom", Scena, 2018, Vol. 1, No 1, pp. 108-112, ISSN 0036-5734
(M53) Rad u naučnom časopisuStojšić M., Vilotić D.: Tekst za rubriku "Scenski dizajn" pod nazivom: "Epsko vreme pozorišta: scenski dizajn na 51. Bitefu" , Scena, 2017, No 4/2017, pp. 85-91, ISSN 0036-5734
(M53) Rad u naučnom časopisuJanev J., Stojšić M.: Tekst za rubriku "Scenski dizajn" pod nazivom "Radionica sa Metom Hočevar: Tekst kao povod za prostor", Scena, 2018, Vol. 1, No 3, pp. 87-90, ISSN 0036-5734
(M53) Rad u naučnom časopisu(New) Media Facades: Architecture and/as a Medium in Urban Context AM Journal of Art and Media Studies ISSN 2217-9666 - printed, ISSN 2406-1654 - online, UDK 7.01:316.774 No 12 (2017) Issue No. 12, April 2017 - Topic of Issue: Architecture with(in) Art and Theory http://fmkjournals.fmk.edu.rs/index.php/AM/issue/view/13/showToc- <u> UDK: 7.01:316.774
ZvanjeUža naučna oblastVisokoškolska ustanovaDatum izbora
Asistent-masterScenska arhitektura, tehnika i dizajn-scenska arhitektura i tehnikaFakultet tehničkih nauka01.10.2018.
Asistent-masterScenska arhitektura, tehnika i dizajn-scenska arhitektura i tehnikaFakultet tehničkih nauka01.10.2015.