Предмет: Основе развоја производа (17 - H102)


Основне информације

КатегоријаАкадемско-општеобразовни
Научна областМехатроника, роботика и аутоматизација и интегрисани системи
МултидисциплинарнаДа
ЕСПБ5
Матичне организационе јединице предмета

Департман за индустријско инжењерство и менаџмент
Програм предмета

Програм се примењује од 01.10.2005..

Циљ предмета је да се студенти обуче у основама инжењерског комуницирања, да разумеју производ као систем и да стекну основна знања о развоју производа.
Исход премета је способност студента да разуме у потпуности техничке цртеже, да се њима активно служи и да реализује техничку документацију. Исход премета су такође и основна знања о развоју производа.
Техничко комуницирање. Предочавање геометријских својстава. Техничко цртање. Толеранције. Стандардизација. Основе теорије развоја производа. Животни циклус производа.
Настава се одвија кроз предавања и вежбе. Оцена на предмету се формира на основу рада и резултата рада студента током одвијања наставе. Укупан број бодова које студент може да освоји током рада на предмету је 100. Бодови се могу освојити на вежбама и на завршном испиту из предмета. Током вежби сваки студент је обавезан да изради три графичка рада. Први графички рад носи 10 бодова, други 15, а трећи 25. Према томе, студент током вежби може максимално да сакупе 50 поена. Да би студент стекао право да изађе на испит сваки графички рад мора бити урађен за позитивну оцену. На завршном испиту студент може освојити највише 50 поена. Да би се предмет могао положити поред сва три графичка рада урађена за позитивну оцену и завршни испит мора бити урађен за позитивну оцену. Тек уколико је успешно завршио рад на вежбама и положио завршни испит формира се коначна оцена као збир освојених поена са вежби и завршног испита.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
Глигорић, Р., Милојевић, З.Техничко цртање : инжењерске комуникације2004Пољопривредни факултет, Нови СадСрпски језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Домаћи задатакдада25.00
Графички раддада10.00
Графички раддада15.00
Практични део испита - задацинеда50.00
Име и презимеВид наставе
Недостаје слика

Николић др Милутин
Ванредни професор

Предавања
Недостаје слика

Савић др Срђан
Доцент

Предавања
Недостаје слика

Бабић Младен
Асистент

Аудиторне вежбе
Недостаје слика

Савић др Срђан
Доцент

Аудиторне вежбе