EESTEC


29.10.2012. - 00:00 
Удружење студената електротехнике Европе, локални огранак Нови Сад ( EESTEC LC Нови Сад ) је непрофитно, неполитичко удружење чији је циљ ширење, развој и размена идеја међу студентима широм Европе кроз организовање међународних семинара и размена, као и подстицање контаката између наших студената и компанија преко пројеката које организујемо.

У пуноправно чланство EESTEC Int (Electrical Engineering STudents’ European assoCiation) примљени смо у марту 2001. године на конгресу у Лондону. Као један од 54 локална огранка удружења, до сада се можемо похвалити са 13 успешно одржаних међународних радионица и 8 стручних семинара на којима смо угостили преко 260 колега са европских техничких унивезитета, док је преко 300 наших студената послато пут Европе.
Са поносом можемо рећи и да смо организатори Сајма пословних могућности и стручних пракси – КОНТЕХ, који већ 8 година у назад организујемо на Факултету техничких наука, а који посети више од 5000 студената у разговору са компанијама.
Поред тога организујемо и стручне радионице за наше студенте као и такмичења у програмирању.
EESTEC LC Нови Сад већ годинама уназад има пуну подршку Универзитета у Новом Саду, Факултета техничких наука, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Покрајинског секретаријата за образовање и културу и Града Новог Сада.

За више информација контактирајте нас на novisad@eestec.net