Предмет: Технике развоја софтвера (09 - SIT02A)


Основне информације

КатегоријаСтручно-апликативни
Научна област
МултидисциплинарнаНе
ЕСПБ6
Матичне организационе јединице предмета

Одсек за примењене рачунарске науке и информатику
Програм предмета

Програм се примењује од 01.10.2010..


Предмети предуслови

Назив предметаМора се одслушатиМора се положити
Увод у објектно програмирањедане

Предмети којима је предуслов предмет Технике развоја софтвера

Назив предметаМора се одслушатиМора се положити
Основе пројектовања софтверадане
Пословна информатикадане
Оспособљавање студената за ефикасно и ефективно коришћење алата за развој софтвера. Овладавање знањима и вештинама неопходним за коришћење алата намењених дизајну архитектуре, имплементацији и тестирању сложених софтверских система. Коришћење алата за праћење недостатака у софтверу. Документовање сложених софтверских производа. Презентација карактеристика софтвера.
По завршетку предмета студенти су оспособљени за конструкцију сложених софтверских система засновану на стандардизацији процеса имплементације, тестирања, верификације и валидације софтвера и коришћење расположивих алата за праћењеконфигурације софтвера и недостатака у софтверу. Поред тога студенти су оспособљени за квалитетно документовање и презентацију карактеристика сложених софтверских производа.
Алати за модел-базирану конструкцију софтвера. Алати за дизајн софтверских система. Алати за конструкцију софтверских система. Поступак конструкције софтвера. Основи контроле квалитета софтвера. Основи праћења недостатака и конфигурације софтвера.
Облици извођења наставе су: Предавања, рачунарске вежбе, израда домаћих задатака и консултације. На предавањима се коришћењем потребних дидактичких средстава, излажу садржаји предмета и стимулише се активно учешће студената постављањем питања. Практични део градива студенти савладавају на рачунарским вежбама кроз обавезне задатке које решавају уз помоћ извођача наставе или самостално и кроз самосталну израду обавезних домаћих задатака. Студент је обавезан да демонстрира самосталност у решавању задатака, односно да демонстрира разумевање решења. Провера се врши усменом конверзацијом или писменим одговорима на питања у вези задатака и резултат се оцењује. На консултацијама се студентима дају додатна објашјнења садржаја излаганих на предавањима и вежбама и у случају да се предмет консултација самостална израда лабораторијских или домаћих задатака, сугестије како да побољшају решење које су обавезни да попуне.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
S. L. Pfleeger, J. M. AtleeSoftware engineering Theory and Practice2006Prentice-HallЕнглески
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Одбрана пројектадада50.00
Усмени део испитанеда50.00
Име и презимеВид наставе
Недостаје слика

Перишић др Бранко
Редовни професор

Предавања
Недостаје слика

Керац мр Милан
Предавач

Предавања
Недостаје слика

Бјељац Петар

Рачунарске вежбе
Недостаје слика

Ковач Томислав
Асистент-мастер

Рачунарске вежбе
Недостаје слика

Петровић др Вељко
Доцент

Рачунарске вежбе