Predmet: Upravljanje projektima i građenjem 1 (06 - A374)


Osnovne informacije

KategorijaTeorijsko-metodološki
Naučna oblastArhitektonsko-urbanističko planiranje, projektovanje i teorija
MultidisciplinarnaNe
ESPB2
Matične organizacione jedinice predmeta

Departman za građevinarstvo i geodeziju
Program predmeta

Program se primenjuje od 01.10.2005..

Sticanje znanja o procesu građenja građevinskih objekata, upotrebi mehanizacije i mogućim tehnologijama građenja objekata visokogradnje.
Osposobljenost za izradu predmera radova za izgradnju objekata, analizu cena građevinskih radova, kao i izbor i definisanje tehnologije izvođenja pojedinih vrsta radova pri građenju. Stečena znanja direktno se primenjuju u inženjerskoj praksi.
Investiciono tehnička dokumentacija. Tehnologija građenja građevinskih objekata. Tehnologija izvođenja: zemljanih radova, izrade konstrukcija, zanatski i završni radovi (vrste radova, tehnologija rada, normativi i analiza cena).
Nastava se realizuje kroz predavanja u vidu prezentacija pojedinih metodskih jedinica i grafičkih vežbi koje student samostalno radi na času uz konsultacije sa asistentom. Student na časovima vežbanja na osnovu dobijenih informacija (predavanja, literatura, konsultacije i generalnih uputstava na početku vežbanja), rešava postavljene zadatke (grafičke vežbe). Svi odrađeni i pozitivno ocenjeni radovi su uslov za izlazak na ispit. Ispit obuhvata celokupno gradivo izloženo u toku semestra, polaže se pismeno i usmeno. Pismeni deo ispita se može polagati i kroz 2 modula u toku nastavnog procesa. Ocena ispita se formira na osnovu pohađanja predavanja i vežbi, ocene grafičkih radova, pismenog i usmenog dela ispita.
AutoriNazivGodinaIzdavačJezik
Trivunić M., Matijević Z.Tehnologija i organizacija građenja - praktikum2006FTN Edicija tehničke nauke-udžbenici, br. 126Srpski jezik
Igor PeškoTehnologija izvođenja grubih građevinskih radova2016Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom SaduSrpski jezik
Predmetna aktivnostPredispitnaObaveznaBroj poena
Prisustvo na vežbamadada5.00
Grafički raddada20.00
Prisustvo na predavanjimadada5.00
Teorijski deo ispitaneda20.00
Praktični deo ispita - zadacineda50.00
Ime i prezimeVid nastave
Nedostaje slika

Peško dr Igor
Redovni profesor

Predavanja
Nedostaje slika

Trivunić dr Milan
Redovni profesor

Predavanja
Nedostaje slika

Peško dr Igor
Redovni profesor

Auditorne vežbe