Предмет: Стручна пракса (06 - F305)


Основне информације

КатегоријаСтручно-апликативни
Научна област
МултидисциплинарнаНе
ЕСПБ3
Матичне организационе јединице предмета

Тренутно нема података о матичним организационим јединицама предмета!
Програм предмета

Програм се примењује од 01.10.2004..

Стицање непосредних сазнања о функционисању и организацији предузећа и институција које се баве пословима у оквиру струке за коју се студент оспособљава и могућностима примене претходно стечених знања у пракси.
Оспособљавање студената за примену претходно стечених теоријских и стручних знања за решавање конкретних практичних инжењерских проблема у оквиру изабраног предузећа или инсититуције. Упознавање студената са делатностима изабраног предузећа или институције, начином пословања, управљањем и местом и улогом инжењера у њиховим организационим структурама.
- Упознавање конкретног производног процеса графичког предузећа. - Организација графичке производње. - Пословне функције. - Служба унапређења и развоја. - Припрема графичке производње. - Техничко- технолошка припрема. - Графичко обликовање и дизајн производа. - Оперативна припрема производње. - Производња графичких производа. - Гафички системи производног процеса. - Одржавање и ремонт. - Квалитет и контрола квалитета. - Пријемна и завршна контрола. - Заштита на раду. - Заштита околине. Конкретан програм: Конкретан програм стручне праксе допуњује се специфичностима радне организације у којој се обављања стручна пракса.
Практичан инжењерски рад у графичком предузећу. Консултације и писање дневника стручне праксе у коме студент описује активности и послове које је обављао за време стручне праксе.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
Новаковић Д.Упуство за извођење стручне праксе2004ФТН Графичко инжењерство и дизајнСрпски језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Сложени облици вежбидада70.00
Усмени део испитанеда30.00
Тренутно нема података о извођачима наставе!