Предмет: Математичка анализа 2 (17 - E135B)


Основне информације

КатегоријаАкадемско-општеобразовни
Научна областТеоријска и примењена математика
МултидисциплинарнаДа
ЕСПБ7
Матичне организационе јединице предмета

Департман за опште дисциплине у техници
Програм предмета

Програм се примењује од 01.10.2008..

Оспособљавање студената на апстрактно мишљење и стицање основних знања из области Математичке анализе (теорије редова, интеграла функција више променљивих, комплексне анализе).
Студент је компентентан да у даљем образовању у стручним предметима прави и решава математичке моделе из области Математичке анализе (теорије редова, интеграла функција више променљивих, комплексне анализе).
Бројни ред, функционални ред, степени ред. Двоструки, криволинијски,троструки, површински интеграл. Векторска анализа - скаларно и векторско поље, градијент, дивергенција, ротор, интеграл функције векторске променљиве. Лапласова трансформација.
Предавања; Нумеричко рачунске вежбе. Консултације. Предавања се изводе комбиновано. На предавањима се излаже теоретски део градива пропраћен карактеристичним примерима ради лакшег разумевања градива. На вежбама, која прате предавања, раде се карактеристицни задаци и продубљује се изложено градиво са предавања. Поред предавања и вежби редовно се одржавају и консултације. Део градива, који чини логичку целину, може се полагати и у току наставног процеса у облику следећа 3 модула (први модул:висеструки интеграли, други модул: криволинијски и поврсински интеграли, трећи модул: редови и Лаплаце-ова трансформација). Усмени део завршног испита је обавезан.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
Стојаковић, М.Математичка анализа 22002Ведес, БеоградСрпски језик
Ралевић, Н., Чомић, Л., Пантовић, Ј.Збирка решених задатака из математичке анализе 22018Факултет техничких наука, Нови СадСрпски језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Тестдада10.00
Тестдада10.00
Тестдада10.00
Писмени део испита - комбиновани задаци и теоријанеда60.00
Усмени део испитанеда10.00
Име и презимеВид наставе
Недостаје слика

Медић др Славица
Ванредни професор

Предавања
Недостаје слика

Дураковић др Наташа
Доцент

Аудиторне вежбе
Недостаје слика

Блесић Андрија
Асистент

Аудиторне вежбе