Studenti Departmana za mehanizaciju i konstrukciono mašinstvo posetili Sajam tehnike i distributivne centre


02.06.2023. - 08:50

U petak, 19. maja 2023. godine grupa studenata 4. godine i asistenata Departmana za mehnizaciju i konstrukciono mašinstvo posetila je distributivne centre „Delhaize“ i „Delta transportne sisteme“ u Novoj Pazovi.

Tom prilikom studentima su prezentovane kompanije, njihove delatnosti kao i programi stučne prakse i mogućnosti zaposlenja nakon studija. Nakon upoznavanja sa kompanijama, usledio je obilazak distributivnih centara gde su zaposleni u okviru svojih sektora prikazali način rada i organizaciju svakog dela distributivnog centra.

Po završetku poseta u distributivnim centrima, putovanje je nastavl?eno ka Beogradu gde je posećen 65. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća. Na sajmu, studenti su mogli da vide najsavremenija rešenja u oblasti automatizacije, robotike, nanotehnologije, proširene i virtuelne stvarnosti, čiste energije, dronova i brojne inovativne produkte i procese u oblastima mašinstva, energetike i trasporta. Ovo je ujedno bila prilika da se studenti upoznaju sa najnovijim dostignućima u sferi industrije 4.0 i 5.0.
Stručne posete čine jedan od oblika praktične nastave koja se realizuje na Fakultetu tehničkih nauka. Na ovaj način, studentima je pružena mogućnost da, svoja teorijska znanja koja stiču na fakultetu, dopune novim praktičnim znanjem.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.