Stipendiranje studenata za polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova bezbednosti i zdravlja na radu


08.02.2022. - 13:22 

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Uprava za bezbednost i zdravlje na radu u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada, kroz projekat „Unapređenje bezbednosti i zdravlja na radu u Republici Srbiji“ su raspisali otvoreni poziv za stipendiranje studenata za polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova bezbednosti i zdravlja na radu. Projekat ima za cilj da doprinese ličnom razvoju i sticanju ličnih kvalifikacija studenata u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

1. KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Stipendisti moraju biti mlade osobe do najviše 25 godina starosti (odnosno da stipendista nije napunio 26 godina života do 28. aprila 2022. godine);

Stipendisti moraju biti u procesu formalnog obrazovanja, odnosno studenti na master ili specijalističkim studijama koji su završili studije u obimu od najmanje 180 ESPB bodova, osnovne ili strukovne studije u trajanju do tri godine iz naučne, odnosno stručne oblasti u okviru obrazovno-naučnog polja tehničko-tehnoloških nauka, prirodno-matematičkih nauka ili medicinskih nauka;

Stipendisti moraju imati najmanju prosečnu ocenu na studijama 8.00.


2. IZNOS STIPENDIJE

Stipendista u okviru ovog konkursa se prijavljuje za jednu (1) punu stipendiju koja pokriva sve troškove polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova bezbednosti i zdravlja na radu u iznosu od 14.280,00 dinara.
U okviru ovog konkursa biće dodeljeno 10 stipendija.
Odabranim stipendistima biće uručene potvrde o regulisanim troškovima polaganja stručnog ispita i u obavezi su da prijave stručni ispit u roku od šest (6) meseci od dana preuzimanja potvrde. Prijava za polaganje stručnog ispita vrši se u skladu sa Pravilnikom o programu i načinu polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova bezbednosti i zdravlja na radu i poslova odgovornog lica („Službeni glasnik RS”, br. 111/13, 57/14, 126/14, 111/15, 113/17 – dr. zakon i 11/19).

3. PRIJAVA

Prijava na konkurs se vrši putem Obrasca A i dostavlja se isključivo elektronski na adresu: upravazabzr@minrzs.gov.rs pod nazivom mejla: „Stipendija iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu za 2022. godinu“. Potrebno je dostaviti:

Popunjen i potpisan prijavni formular (Obrazac A) koji možete pronaći u prilogu vesti;
Skeniran lični dokument (lična karta ili pasoš);
Dokaz o završenim osnovnim/strukovnim studijama (uverenje ili diploma);
Potvrda o upisanim master/specijalističkim studijama;
Motivaciono pismo;
Potvrda o volontiranju ili obavljenoj praksi (ukoliko je student poseduje).

4. ROK ZA DOSTAVLJANJE PRIJAVA

Rok za dostavljanje je 21. mart 2022. godine.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

5. REZULTATI KONKURSA

Uprava za bezbednost i zdravlje na radu će obavestiti odabrane studente o rezultatima konkursa najkasnije do 11.04.2022. godine.

Za dodatne informacije možete kontaktirati Upravu za bezbednost i zdravlje na radu na broj telefona 011/33 47 392.