Obaveštenje za zaposlene


14.10.2021. - 15:31 

Poštovane kolege, uzevši u obzir određene dileme koje su se javile kod nastavnog osoblja iskazane tokom jučerašnjeg dana ali i situaciju oko Covid-a, veliki broj zaraženih pa i među studentina, profesorima i asistentima FTN-a, rukovodstvo Fakulteta je odlučilo da početak nastave „uživo“ odloži do 01. 11. 2021. godine. Svi oblici nastave će do tog datuma biti u režimu online. Konačna odluka o daljim aktivnostima oko organizovanja nastave doneće se na redovnoj sednici NNV koja će biti održana 27. 10. 2021.

Molimo direktore departmana da u koordinaciji sa šefovima katedri i rukovodiocima studijskih programa do 22. 10. 2021. godine razmotre, uzevši u obzir specifičnosti svojih studijskih programa i odgovornosti koje imaju u realizaciji nastave na njima, koji to studijski programi ili njihovi delovi koji nisu preporučljivi za organizaciju nastave „uživo“. Misli se, pre svega na broj studenata. Smatramo da master studije i starije godine sa stručnim predmetima (moduli i izborni predmeti) ne bi trebale imati problema oko organizacije redovne nastave. Skrećemo im pažnju da ako imaju predloge i sugestije oko modaliteta organizacije nastave „uživo“, ali uzevši u obzir akreditaciju na tim predmetima, daju objedinjene predloge za svoj departman. Sve ove predloge potrebno je dostaviti na mejl ftnnastava@uns.ac.rs opet do 22. 10. 2021. godine.

U slučaju da neko od nastavnog i saradničkog osoblja spada u rizičnu grupu u smislu zaražavanja od Covid-a (na primer onkološki bolesnici) potrebno je da se obrate prodekanu za nastavu sa pismenom molbom i nekim dokazom o svojoj bolesti (nije bitan datum na lekarskom dokumentu). Prodekan će shodno tome u saradnji sa tim nastavnikom ili saradnikom iznaći rešenje koji vid održavanja nastave ili vežbi je najbezbedniji u tom slučaju.

Ponovo apelujemo na nastavnike, asistente i studente da se vakcinišu jer u suprotnom preuzimaju na sebe odgovornost u slučaju posledica od zaražavanja sebe, svoje porodice, studenata i kolega.

Još jednom ukazujemo da situacija u svetu i u našoj zemlji pokazuje da će problem sa Covid-om biti i u narednim godinama. Naša želja i tendencija je da kvalitet znanja koje stiču naši studenti održimo na nivou koji FTN neguje u poslednje 62 godine i da zadržimo lidersku ulogu u oblasti visokog obrazovanja. Iz prethodnih razloga moramo biti svesni, a pre svega odgovorni, da u ovoj situaciji nađemo najbolje rešenje za naše studente.

Poslovodstvo Fakulteta