Svečano potpisan Memorandum o saradnji između FTN-a i kompanije NIS


17.09.2020. - 08:23 

Fakultet tehničkih nauka i kompanija NIS su, u sredu, 16. septembra 2020. godine, svečano ozvaničili  saradnju u oblasti obrazovanja i istraživanja, kao i transvera znanja između nauke i privrede.

Memorandum o saradnji je u ime FTN-a potpisao dekan prof. dr Rade Doroslovački, a u ime kompanije NIS gospodin Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije.

Memorandumom je predviđena razmena znanja i iskustava kroz realizaciju obuka i treninga, stručnih savetovanja i konsultacija i organizaciju uzajamnih gostujućih predavanja. Takođe, studentima FTN-a omogućiće se uključivanje u programe namenjene mladima, kao i realizacija stručne prakse u kompaniji NIS.

Gospodin Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije NIS-a, ocenio je da je saradnja kompanije sa Fakultetom tehničkih nauka prirodna, imajući u vidu da se NIS bavi naftom i gasom i da su mu potrebni tehnički obrazovani kadrovi.

Pre dve godine ova saradnja je dobila novi značaj, jer smo, kao moderna kompanija, na sebe preuzeli još jedan smer razvoja koji se zove digitalizacija. U tom smislu polažemo veliku nadu u saradnju sa fakultetima, imamo već mnogobrojne projekte u planu i nezamisliva je organizacija tih projekata bez pomoći stručnjaka, a najbolji stručnjaci su tu. Ako hoćemo da budemo uspešni u digitalizaciji, mesto nam je na ovom fakultetu“ – istakao je gospodin Smirnov.

Prof. dr Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka istakao je da je FTN čuven u svetu po simbiozi između obrazovanja, nauke i privrede, te je potpisivanje ovog Memoranduma sa kompanijom NIS, sa kojom FTN sarađuje već godinama, očekivana i vrlo značajna, prvenstveno za naše studente.

Sa kompanijom NIS FTN sarađuje nekoliko godina unazad, jer ona, pre svega, obezbeđuje jako dobru praksu za naše studente. Pored toga, stručnjaci iz kompanije NIS mogu da pruže pomoć studentima u izradi diplomskih i master radova iz oblasti kojima se bavi ova kompanija i mogu da drže predavanja na FTN-u, dok naši eksperti mogu da obučavaju stručnjake iz NIS-a“ - zaključio je prof. Doroslovački.

Potpisivanju Memoranduma o saradnji prisustvovali su i prodekan za nastavu prof. dr Dragiša Vilotić, prodekan za finansije i razvoj prof. dr Vladimir Katić i prodekan za nauku i međunarodnu saradnju prof. dr Darko Stefanović sa Fakulteta tehničkih nauka i dr Snežana Lakićević, savetnik zamenika generalnog direktora NIS-a u Funkciji za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.