Konferencija „Preduzetništvo iz ženskog ugla“


08.12.2019. - 15:11 

U okviru projekta “Space4Women: Zakoračimo u svet novih ideja” u sredu, 11. decembra, u amfiteatru Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu održava se konferencija „Preduzetništvo iz ženskog ugla“sa početkom u 17:00 časova.

Događaj će okupiti žene iz sveta biznisa, uspešne preduzetnice i mlade inovativne timove koji će sa učesnicima podeliti svoje inspirativne priče, ideje, iskustva i savete. Konferenciji će takođe prisustvovati predstavnici Kabineta Ministra za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada i Univerziteta u Novom Sadu.

U prvom delu konferencije učesnici će imati priliku da čuju Uspešne priče preduzetnica i predstavnica biznis sektora iz Srbije i regiona, kao i da tokom interaktivne Panel diskusije saznaju odgovore na mnoga pitanja o preduzetništvu, izazovima u poslovnom svetu i inovativnim potencijalima koji nas okružuju.

Na konferenciji će učestvovati:
Dr Dragana Đermanović, Predsednica PCG grupe, preduzetnica i savetnica na polju digitalne transformacije
Dr Sanja Popović Pantić, Predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije i nacionalni konsultant za pitanja razvoja ženskog preduzetništva
Dr Tanja Kuzman, Viši menadžer za startape i korporativne inovacije, PricewaterhouseCoopers (PwC) Serbia
Olga Mirković Maksimović, Direktorka razvoja novih poslova u kompaniji Ringier Axel Springer Srbija i član izvršnog odbora Inicijative Digitalna Srbija
Biljana Ždrale, Suosnivačica startapa Boostowski i suvlasnica srpskog ogranka najveće svetske konsultantske kuće Mercuri International
Martina Anđelkovic, Vlasnica marketinške agencije Snajka de Madre, preduzetnica i predavač iz oblasti oglašavanja na društvenim mrežama
Tea i Mia Stojanović, Sara Petrović, Sofija Tešić i Višnja Žigić, Učenice OŠ „Svetozar Marković“,  koje su sa svojim projektom „Nadmudri Pitagoru“ – Pitagora escape room, pobedile na konkursu  ,,Kako približiti STEM profesije devojčicama”   

Takođe, u okviru konferencije održaće se FINALE TAKMIČENJA Space4Women u kojem će pet najboljih timova sa Univerziteta u Novom Sadu, predstaviti svoje inovativne ideje.

Konferenciju "Preduzetništvo iz ženskog ugla" organizuje Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu, u partnerstvu sa Gradskom upravom za privredu Grada Novog Sada i udruženjem EduNS a pod pokroviteljstvom  Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije.  Projekat i inicijativu podržao je i Fakultet tehničkih nauka.

Više o konferenciji možete pronaći OVDE.