FTN domaćin prestižne svetske konferencije APMS2020


08.12.2019. - 11:24 

Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment FTN-a domaćin je prestižne i svetske konferencije „Advances in Production Management Systems (APMS2020)“ koja će od 30. avgusta do 3. septembra 2020. okupiti u Novom Sadu vrhunske i vodeće međunarodne stručnjake iz akademske zajednice, industrije i državne uprave iz oblasti proizvodnih sistema i inovacija kako bi razgovarali o aktuelnim globalnim izazovima pametne proizvodnje, operacionog menadžmenta, upravljanja lancima snabdevanja i Industrije 4.0.

Tema konferencije je: “The path to digital transformation and innovation of production management systems”. Konferencija se sastoji od više sesija na kojima će biti prezentovani originalni akademski rezultati koji imaju značajan uticaj, a koji će biti objavljeni u Springer Series ACIT i indeksirani na SCOPUS i Web of Science.

Govoriće svetski poznati lideri iz industrijskih sistema koji će izneti svoje gledište na aktuelne izazove u upravljanju proizvodnjom, inovacijama i digitalnoj transformaciji. Odabrani radovi sa konferencije će imati mogućnost publikovanja u časopisima indeksiranih u Web of Science kao što su: Production Planning & Control (PPC), Interantional Journal of Production Research (IJPR), i u International Journal of Industrial Engineering: Theory, Applications and Practice.

Program uključuje prezentacije i diskusije o recenziranim radovima, uz predavanja po pozivu. Programom je obuhvaćena i doktorska radionica koja mladim istraživačima pruža mogućnost da predstave predloge istraživanja (30. avgusta), specijalne sesije (31. avgusta - 2. septembra) i posete lokalnim preduzećima (3. septembra).

Partneri konferencije su: Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu i Turistička organizacija Novog Sada. Glavni urednik konferencije je prof. dr Bojan Lalić, počasni urednik je prof. dr Dragutin Zelenović, a organizator je IFIP radna grupa 5.7.

Više informacija na SAJTU KONFERENCIJE.